Használ valaki retriever pórázt? Hogyan alkalmazzátok?
Én igen.... de az inkább felvezetőpóráz.... az a lényeg, hogy versenyen a kutya nyakánál legfölül legyen....
DE írj privibe hogy neked melyik van..
nekem nem ilyen van de feltételezem hogy neked igen.... és csak rárakod a kutyus nyakára, és ha húz magától befeszít a nyaka..... és megtanulja hogy tilos húzni... vagy terepen szokták még használni.. városban soha!!!!
Amit az előző linkelt az nem teljesen retriever póráz, mivel a rp-nak fontos eleme h rögzíthető legyen, így van rajta - általában - egy kis gumigyűrű amivel be lehet állítani a "hurok" nagyságát.
Használata nagyon egyszerű: felhelyezed a kutyára úgy h közvetlenül az álla alatt és a füle tövénél legyen és fixálod, h csak pár centis játéka legyen. Annyi h amikor lazul akkor ne feszüljön, de ne legyen akkora h egy pici rántással ne feszüljön be. Ha lecsúszik a kutya nyakára, torkához akkor már nem ér semmit.
Kiképzésre, irányításra, arra h a kutya megtanulja, hogy láb mellett laza pórázon kell jönnie, szerintem a legjobb eszköz - könnyen szabályozható, fixálható, azonnal lehet vele korrigálni és a kutya gyorsan tanul vele (anélkül h traumát kéne neki okozni). Okosan kell használni.
Ideális esetben pár milliméter vastag csupán. A vastagabb már nem olyan hatékony - illetve már a képzett kutyának való.
Így kell állnia a kutyán, esetleg még picit fentebb. Ha belehúz egy apró rántás elég, meg fogja érezni. Amikor már biztosan sétál láb mellett le lehet rakni lazán a nyakára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!