Ezek a kutyák általában egészségesek, ha jó helyről veszed?
Nekem annyira fura a tartásuk. Tudom, hogy ezek nem munkavonalú kutyák, de olyan, mintha meg lenne nyomorítva. A nagybátyámnak ilyen kutyája van, valami külföldi tenyésztőtől vette 500 euróért. A kutya 2 éves, és látszott a menésén, hogy fáj neki a mozgás. Kiderült, hogy porckopása van, nem csak a csípőjében koptak el a porcok, de szinte az egész gerincében. Pedig nem valami útszéli tenyésztőtől vette, törzskönyvesen, oltva, féregtelenítve, csipezve került hozzá. És állítólag a kutya felmenői mind díjnyertes kutyák. Nem tudom a tenyésztő nevét, nem mentem bele ebbe a témába nagyon. Csak meglepett a dolog. Aztán a saját állatorvosomat megkérdeztem, hogy ez hogyan lehetséges, és azt mondta, hogy hiába a legjobb tenyésztői szándék és tett, ezek a kutyák már ránézésre is nyomorékok. Ez igaz? Tényleg ilyenek ezek a csapott hátú német jucik? Vagy csak nagybátyámnak van ekkora "szerencséje"? Amúgy a kutyája kb így nézett ki még "fénykorában":
A külföldről vett kutyáért a 140 ezer Ft kb felér az itthoni 40-50 ezer forintos minőséggel.
Amúgy a fajtagazda is rájött már, túlzásba vitték az erősen lejtő formát, ellenszenves az embereknek. Pár év és kevésbé lesznek favorizálva a ma még ismert kutyák. Persze, majd idő kell, hogy kikopjanak a tenyészetekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!