Füvet eszik a kutyám, és általában utána nem sokkal hányni kezd. Mi miatt van ez?
az én kutyám folyamatosan legel!
nem igazán szokta kihányni,ö inkább a kikakilós fajta! de undi mikor neked kell kihúzni a fenekéből :D
Épp a múltkor olvastam erről.
Sokan azt mondják azért eszi a füvet, mert ég a gyomra. Nos, ez sem helytálló! Jelenleg a tudósok is vitatkoznak a dolgon (akár csak a cicák ügyében).
Amiket javasoltak:
- mindig legyen az állat előtt friss, tiszta ivóvíz
- tápanyagdúsabb táplálkozás (jobb minőségű kutyatáp, változatosabb étrend, esetleg vitamin-tabletta)
+ kevesebb stressz, több mozgás és séta
Véleményem szerint a fűevés miatt szokott hányni a kutyád, mert a füvek ingerelhetik őt belülről, illetve nehezen is csúsznak le...
Az én kutyám is gyakran evett füvet, de csak a legritkábban hányta ki. Viszont több ilyen fűevés utáni hányást láttam már és általában csak sima folyadék és fű. Tehát határozottan cáfolnám a nagymamád elméletét.
Különben egyszerűen kipróbálhatod. Ne engedd neki, hogy füvet egyen és meglátod, hogy nem fog hányni.
Másrészről az enyhén szólva nem lenne normális, ha folyton hányna a kutya és erre készülne elő minden alkalommal a fűvel. A hányás nem normális dolog, az ellen tenni kell ( a sav károsítja a fogait, nyelőcsövét, stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!