Hogyan fűzzem meg a szüleimet, hogy legyen egy saját, közepes testű kutyám?
13 éves fiú vagyok.
Már van egy Kaukázusi juhászkutyánk, de ő csak úgymond egygazdis. Csak apára hallgat. Nekem max leül és pacsit ad. Megnevelni nem tudom, mert elég nagy hozzám képest. már borított fel nem egyszer. És ez nagyon de nagyon rossz érzés, hogy nincsen egy olyan saját kutyám, aki szeret engem, hallgat rám. Azt szeretném, ha ő csak az enyém lenne. Mindent együtt csinálnánk.
Nem fajtisztát szeretnénk, mert a fajtiszta rengeteg pénzbe kerül.
Nekem egy keverék kutyus kellene, ami közepes testű. Amikor felhozom ezt a szüleimnek, rávágják hogy NEM. Nemtudom, miért.
Azt mondják, hogy foglalkozzak Brendivel(így hívják a kutyánkat). De nem bírják megérteni, hogy ehhez egyedül kevés vagyok. Túl nagy hozzám képest.
Pedig foglalkoznék vele. Van egy teknősöm, egy hörcsögöm és 2 tengerimalacom. Őket csak és egyedül is én tartom. Én etetem őket, én takarítom őket. A pénzt meg akárhogy is, de össze tudom szedni rájuk. Egy kutyával sem lenne gondom. Eléggé önálló vagyok már. Szerintem már eleget bizonyítok nekik azzal, hogy ennyi állattal tudok foglalkozni....
De nem és kész.
Nincs ötlete valakinek, hogy hogyan lehetne egy kutyám? Menhelyre gondoltam, hogy onnan fogadnék örökbe egy 6-7 hónapos kutyát. Mert a kölyökkori oltások elég drágák, és így csak az éves veszettség elleni oltást kellene fizetnem.
Nagyon de nagyon szeretnék egyet. Csak nem engedik...
Kérlek titeket, segítsetek, hogy hogyan tudnám őket megfűzni...
Próbálj belegondolni a szüleid helyzetébe. Nyilván sok dolguk van, egyáltalán nem lenne jó nekik, ha egy új kutya is a nyakukba szakadna. Nyilván egy kau etetése nem kis pénz, a gondozása pedig nem kis energia. Ők azt hiszik, hogy akarsz egy kutyát, első hetekben lelkesen gondoznád, aztán szépen otthagynád őt. Bizonyítsd be nekik, hogy ez nem igaz. Te egész nap gépezel, tv-zel vagy könyörögsz egy kutyáért. Te nem mondanál nemet rá? Így sokkal könnyebb nekik.
Pár dolog, amit tudnod kell:
- neked kell fizetni a tápot
- neked kell fizetned az oltásokat (azt mondtad, nincs pénzed!)
- bármikor felléphet egy nagyobb műtét (több 10 000 Ft)
- ivartalanítás, ha nem akarod, hogy minden kutya rámásszon a tiédre ha nőstény vagy minden nőstény után fusson, elszökjön ha kan (20 000 Ft)
- ez egy életre szól! Barátnőm könyörgött egy kutyáért, mert az előző meghalt. Megkapta, nem foglalkozott vele, elszökött. Most van új... Kiváncsi vagyok rá. Az első hetekben játszott vele órákat, aztán csak gépezett, tv-zett, fájt a hasa stb.
- Mi van, ha nem olyan kezes kutya lesz, mint ahogyan azt elgondoltad? Nem olyan könnyű egy kutya képzése, mint ahogyan azt képzeled! Határozottság kell, sok türelem és következetesség. Alapok, szabadon sétáltatás, hagyd, szépen sétáljon pórázon. Könnyűnek tűnik, de elhiheted, hogy nem az!
Ha ezeket átgondolva is akarsz kutyát:
Így győzd meg a szüleidet:
- Menj ki apuddal kutyátsétáltatni, vagy csak sétálni reggel, este. Ezek kötelező séták futással, tanítással!
- Olvass sokat a kutyákról, tanításukról, ha kell mond fel a szüleidnek!
- Keress a környékeden valakit, akinek pici a kutyája és szívesen odaadná neked egy séta erejéig. Akár meg is hirdetheted, hogy ingyen kutyasétáltatást vállalsz. Mi is sétáltatunk egy tacsiféleséget, mert idősek a gazdái. Igaz, mi nem szórólapoztunk, hanem a kutyus jött utánunk, hazavittük és megengedték, hogy sétáltassuk. Ha minden nap vinnéd, a szüleid idd látnák, hogy nem sajnálod az idődet és te is megismerkedhetsz a kutyaneveléssel. Ha ezt nem engedik meg a szüleid, hogy sétálj egyet a környéken, mond, hogy azért ülsz a gép előtt, mert még sétálni sem mehetsz el.
- Próbálj Brendivel foglalkozni, nem kell hozzá séta. Simizd sokat az udvarba, játsz vele, mond, hogy majd te eteted.
A lényeg az, hogy látható dolgokat tegyél, amit a szüleid is látnak és ha pl. unod a napi sétákat, még te is meggondolhatod magad. Remélem sikerülni fog és jó gazdi leszel!!
#21-es válaszoló.
Köszönöm a biztatást.
Természetesen csak akkor lenne kutyám, ha összeszednék minimum 20.000-et ez kezdésnek megfelel az oltásokra, és egy kis kajára is. A többi meg majd fokozatosan.
Már minden lehetséges verziót megpróbáltam, de ott tartok, hogy a szüleim meg sem hallgatnak engem már pár hónapja. De lehet, hogy van egy éves is, hogy szarnak rám.
Apa pedig soha nem viszi sétáltatni a kaunkat. Egyszer tavasszal, egyszer ősszel. Körülbelül így.
Én mondtam neki, hogy ez így nem helyes, mert neki futnia kéne, meg levezetni a feszültséget és kifáradni. Azt szokta mondani rá, hogy vigyem el én, mert neki dolga van. Kiskorában hordtam sétálni én is, de ahogy nőtt és erősödött, már én nem bírom el.
És így, hogy én nem sétáltatom, azt mondják, hogy ha lenne egy saját kutyám, akkor őt is leszarnám ha megnőne.
Pedig k*rvára nem így van. Ha a kutyánk nem egy kaukázusi lenne, hanem mondjuk egy kisebb fajta, pl Beagle, akkor minden nap sétálnék vele, és akkor nyilván nem kellene másik kutya sem.
De ők meg sem hallgatnak, és rögtön rávágják, hogy nem. indokot természetesen nem adnak rá.
Barátaim/haverjaim mondhatni nincsenek, mert elvannak nélkülem is. Mindig dolguk van...stb.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de úgy érzem, hogy egy hajszál választ el a depressziótól.
Mivel a szüleimnek nem tudom elmondani a dolgaimat, mert meg sem hallgatnak. És így ez mind magamba gyülemlik fel... mert senki nincs, akivel ezeket meg tudnám osztani.
Ezért kellene egy kiskutya.
Köszönöm a linkeket, de még nem engedik meg. Meg előtte 20.000-et össze szeretnék gyűjteni az oltások és a táp miatt
De köszi azért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!