Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan fűzzem meg a szüleimet,...

Hogyan fűzzem meg a szüleimet, hogy legyen egy saját, közepes testű kutyám?

Figyelt kérdés

13 éves fiú vagyok.

Már van egy Kaukázusi juhászkutyánk, de ő csak úgymond egygazdis. Csak apára hallgat. Nekem max leül és pacsit ad. Megnevelni nem tudom, mert elég nagy hozzám képest. már borított fel nem egyszer. És ez nagyon de nagyon rossz érzés, hogy nincsen egy olyan saját kutyám, aki szeret engem, hallgat rám. Azt szeretném, ha ő csak az enyém lenne. Mindent együtt csinálnánk.

Nem fajtisztát szeretnénk, mert a fajtiszta rengeteg pénzbe kerül.

Nekem egy keverék kutyus kellene, ami közepes testű. Amikor felhozom ezt a szüleimnek, rávágják hogy NEM. Nemtudom, miért.

Azt mondják, hogy foglalkozzak Brendivel(így hívják a kutyánkat). De nem bírják megérteni, hogy ehhez egyedül kevés vagyok. Túl nagy hozzám képest.

Pedig foglalkoznék vele. Van egy teknősöm, egy hörcsögöm és 2 tengerimalacom. Őket csak és egyedül is én tartom. Én etetem őket, én takarítom őket. A pénzt meg akárhogy is, de össze tudom szedni rájuk. Egy kutyával sem lenne gondom. Eléggé önálló vagyok már. Szerintem már eleget bizonyítok nekik azzal, hogy ennyi állattal tudok foglalkozni....

De nem és kész.

Nincs ötlete valakinek, hogy hogyan lehetne egy kutyám? Menhelyre gondoltam, hogy onnan fogadnék örökbe egy 6-7 hónapos kutyát. Mert a kölyökkori oltások elég drágák, és így csak az éves veszettség elleni oltást kellene fizetnem.

Nagyon de nagyon szeretnék egyet. Csak nem engedik...

Kérlek titeket, segítsetek, hogy hogyan tudnám őket megfűzni...

2012. aug. 6. 18:09
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Hidd el, el tudok szakadni a géptől.

Csak ebbe fojtom minden bánatomat.

Megkérdeztem ezt a menhelyes dolgot... azt mondta, hogy szó nem lehet róla.

Tehát lövésem nincs, hogy mit kezdjek magammal.

2012. aug. 6. 19:52
 12/26 anonim ***** válasza:
Az senkit nem érdekel, hogy én elhiszem-e, hogy el tudsz szakadni a géptől. A kérdés az, hogy a szüleid elhiszik-e?
2012. aug. 6. 20:15
 13/26 A kérdező kommentje:

Na ja...

Pedig igenis el tudok.

Nem az a tipikus játékfüggő kocka vagyok.

Ha van mivel lefoglalnom magam, akkor eszembe nincs géphez ülni.

2012. aug. 6. 20:18
 14/26 A kérdező kommentje:

Meg ha lenne egy kistestű kutyám, vagy közepes testű, mindegy, akkor azzal le tudnám vezetni a feszültséget. Gondolok itt sétáltatásra, játékra, stb...

Mert a kaukázusimmal sétálni sem lehet elmenni, mert ha kutyát lát, megbolondul, meg azért a 65-70kg-mos testével simán elhúz egy alig 50kg-mos gyereket...

De valamiért nem engedik. Így meg nem tudom mi lesz velem. Magamba zárkózom, és depressziós leszek. Aztán meg cipelhetnek orvostól-pszichiáterig... már késő lesz.

2012. aug. 6. 20:38
 15/26 anonim ***** válasza:
Mondd meg a szüleidnek, hogy egy kutya megtanít a felelősségre. Ezzel talán rá tudod beszélni őket, hogy engedjék meg :D
2012. aug. 7. 20:20
 16/26 A kérdező kommentje:

Sehogy sem engedik meg, bármit is mondok nekik.

De mostmár mégjobban hajlok egy saját kutya felé.

Ma elgondolkoztam, hogy a mostani kaum nem lesz-e féltékeny vagy valami.

Megpróbáltam elvinni sétálni. Szó szerint ő sétáltatott engem. Egyszerűen nem bírom el.

Nem hallgat rám.

Apa bezzeg nem tudja megérteni, hogy a kaunk túl nagy hozzám. De apa ezt azért nem hiszi el, mert rá hallgat a kutya. És akár mit is mondok neki, nem akarja belátni, hogy nekem van igazam.

Mindig azt mondja, hogy legyek határozott, mert a kutya megérzi ha félek. Ez rendben van. nem félek tőle. De határozott meg nem tudok lenni, mert nem hallgat rám, akármennyire is határozottan szólok rá. Megy a saját feje után. Neki apa a gazdája csak.

És már az sem érdekel, hogy megengedik-e vagy sem, ha lessz annyi pénzem az oltásokat kifizetni...stb... akkor lesz egy kis vagy közepes testű SAJÁT(!!) kutyám. Szobatisztaságot majd megtanítom neki. Mert egyszerűen nem tudok mit kezdeni a mostanival, leszar engem magasról.

2012. aug. 9. 19:48
 17/26 anonim ***** válasza:

Nos, látom nem nyugszol....

Amíg a szüleiddel laksz, addig bizony az van, amit ők akarnak. Te hiába gyűjtöd össze a pénzt és veszel egy kutyát ,ha ők azt mondják mennie kell, akkor mennie kell.

Nekem a legutolsó kutyánk, és a jelenlegi közt több, mint 10 év telt el. Addig végig könyörögtem, de nem engedték. Aztán a saját lábamra álltam és van kutyám.

2012. aug. 11. 10:02
 18/26 anonim ***** válasza:
akkor inkább egy kis testű kutyát kérj hátha az megengedik és az nem eszik sokat.
2012. aug. 11. 16:58
 19/26 A kérdező kommentje:

Igen, szerintem kistestű lesz.

Az nem eszik sokat, és lehet vele is játszani mint bármely más kutyval.

De akkor valami tacskó keverékre gondoltam :)

2012. aug. 11. 17:14
 20/26 anonim ***** válasza:
hát ha keveréket szeretnél akkor az a legjobb de jófogás.hu vagy teszveszen van fajtiszta kistestű kutyus is ingyen
2012. aug. 11. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!