Kutyakozmetikusok! Egy elég agresszív kutyát, hogy lehet megnyírni? Altató (állatorvos mellett) sem használt
Egyik ismerőseimnek van egy bichon kutyájuk és hát az igazat mondva 1 éves kora után kint tartották a kertben, a fésűhöz szoktatás sem ment ,pedig amikor hozzájuk került akkor elkezdték fésülni,de a kutya hisztizett és ők ezt hagyták neki.. már vagy 5 kozmetikusnál voltak mindegyiket megharapta vagy el sem vállalta ,egyik csinált olyat hogy állatorvosi felügyelet mellett altatták ,de épphogy elkezdték nyírni a kutya felébredt (altatót is alig bírták beadni), az ismimék még a szájkosarat sem tudják ráadni mert megharapja őket!! úgy félre van nevelve az a kutya!!
4-5 éves és sose volt nyírva vagy csak félig,tiszta csimbók a szőre..
jövőre megyek kutyakozmetikus tanfolyamra és gondoltam ha arra járok akkor megpróbálnám lenyírni..
van vkinek ötlete ilyenkor mi a teendő???
esetleg ha jól meg lenne futtatva nyírás előtt?? akkor kifárad és kevesebb energiája lenne hisztizni..
Először is ki kell deríteni az okát, hogy miért agresszív.
Az egy dolog, hogy fizikailag nem megoldhatatlan lenyírni, de a kedves gazdákat fel kellene világosítani, hogy a kutya ebbe az állapotba bele is betegedhet.
Tükörsuli - terápia. A gazda tanuljon meg gazdának lenni és vegye le a kutya válláról az irányítás terhét.
(Mellesleg nem csak a rangsorbeli gondok okozhatnak agressziót, lehet egy korai élmény vagy vércukorszint ingadozás, de a leírtak alapján a gazdák nyilván nem állnak a helyzet magaslatán...)
Amikor olvastam a kérdést, azt hittem, valami kauról vagy kuvaszról lesz szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!