Ki nyerne egy verekedésben? Német juhász vagy Kuvasz?
Nem értem, mire jók ezek a kérdések? Már annyi ilyet olvastam különböző kutya fajtákról.
Számít valamit, ha én azt mondom hogy a kuvasz?
Persze mindenki csak elméletben kíváncsi. Mért nem az érdekel hogy lehet ezt a két fajtát egymással békében tartani?
A kuvasz a Magyarországon ismert kutyafajták közül az egyik legrégebbi nyájőrző kutya, talán ősibb, mint a komondor. A pásztorkodás megszűntével a tanyák és vidéki kúriák nyájőrzőkutyája lett, s esténként, ha eleresztették őket a láncról, életveszélyes volt magányosan csámborogni az alföldi tanyák közt. Hajdan vadászkutyaként medve-, bölény-, és őstulokvadászatnál alkalmazták, ma gazdaságok és házak őrzésére használják. Büszkeséget és nemességet sugárzó kinézete miatt manapság egyre többen tartják.
Forrás: wikipédia.
ami a lényeg: Hajdan vadászkutyaként medve-, bölény-, és őstulokvadászatnál alkalmazták.
Szerinted akkor? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!