Van más is aki szerint egy tenyésztett kutya jobb mint egy menhelyi?
Figyelt kérdés
Mert eddig csak olyat hallok/olvasok a neten, hogy "a menhelyitől nincs jobb! A keverék egészségesebb! Ellenállóbb a szervezete! Nem olyan beteges! Sokkal jobban szeret! Sokkal jobban kötődik az emberhez!..."2012. aug. 3. 21:31
11/24 anonim válasza:
Azért aki régóta jár ide, az láthatja, hogy a "ciki, ha szaporított kutyám van?", a "ciki, ha mentett keverékem van?" és a "ciki, ha törzskönyves a kutyám?" jellegű kérdések nagyjából egálban vannak. Mindegyik csoportnak vannak ellenzői, ilyen ez a világ. Akinek meg egy csepp esze is van, az nem foglalkozik ezzel, de hát... :)
12/24 anonim válasza:
Valódi tenyésztő nagyon kevés van, azoknál is drága a kiskutya. Annál több a szaporító, akik olcsón adják a hamis törzskönyves kiskutyákat. A menhelyekről egyébként chippel ellátva, oltva, ivartalanítva, komoly örökbefogadási nyilatkozattal, két heti ismerkedés után lehet csak elhozni kutyát, nem ingyért. Az Illatos út más, ott a megunt, leadott kutyák között vannak fajtatiszták, azonnal elviheted (5000 ft). Nagyon mellé lehet fogni így.
13/24 anonim válasza:
"A menhelyekről egyébként chippel ellátva, oltva, ivartalanítva, komoly örökbefogadási nyilatkozattal, két heti ismerkedés után lehet csak elhozni kutyát, nem ingyért."
Azért azt a két heti ismerkedést megnézném, hány menhelyen csinálják. Ivartalanításra sincs pénze sok menhelynek, valószínű chipre sem. Ennyire azért sajnos nem ideális a helyzet...
14/24 anonim válasza:
Éppen ezért írtam már előbb, hogy európai szintű menhely kevés van. De az új törvény szerint chip, ivartalanítás és a oltások nélkül nem lehet örökbe adni kutyát. Az örökbefogadási nyilatkozat is kötelező. Még az Illatos úton is így van. Vidéken persze nem biztos, hogy ez a helyet.
16/24 anonim válasza:
Szerintem teljesen mindegy, hogy honnan van valakinek a kutyája, ha összhangban vannak. Bár jártam már pórul menhelyi kutyával. 2 éves drót szőrű vizsla nem volt benne chip és még az oltásai is erősen hiányos volt és volt pofájuk érte elkérni 8000 forintot ami nem sok, de egy oltásért elég necces + adományoztam egy csomó tápot és még a szemembe is hazudtak, mert a kutya beteg volt nem elég hogy az orvosnál ott hagytam egy halom pénzt még a másik kutyámat is megfertőzte amibe majdnem belehalt ráadásul azt mondták minden kutyával kijön (néha, de néha csak úgy spontán bekattant és nekiment mindennek ezért inkább oda adtuk egyik ismerősünknek ahol nagyon jó dolga van. Most is tervezek egy kutyát menhelyről, de ezúttal oda fogok figyelni
17/24 anonim válasza:
Nekem is menhelyi kutyám van, de három hete ismertük már egymást, mire örökbefogadtam. Próbáltam választani, több kutyával is sétáltam, valahogy nem jött össze. Aztán az egyik odarohant a kerítéshez, úgy üdvözölt, mintha ezer éve ismernénk egymást. Igen, ő választott. Megvan közöttünk az összhang, ez az utcán sétálva is látszik.
18/24 anonim válasza:
Szerintem ez butaság, hogy a menhelyi jobb, mint egy törzskönyves vagy fordítva. Miért is kellene így lennie? Ez nem egy verseny. Mindenki olyan kutyát vesz vagy fogad örökbe, amilyet szeretne. Mindenki tud olyan példát mondani, amikor egy törzskönyves kutya szenved betegségekben vagy egy menhelyi kutya szenved betegségekben. Én is tudok mindegyikre példát. El kellene csak fogadni, ha valaki menhelyi kutyát szeretne vagy ha törzskönyveset és nem leszólni, esetleg még le is nézni a másikat. Ebből is már csak az emberek csinálnak problémát. Persze, ha az ember konkrét célra akar kutyát, akkor a tenyésztett kutya jobb, de amúgy teljesen mindegy, legyen a gazdájával összhangban és kész, mindegy, hogy honnan van, ha legjobb társai egymásnak.
19/24 anonim válasza:
Vagy ingyen menhelyi kutya, vagy ténylegesen tenyészetett kutya. Csak könyörgöm , azoknak a rohadt szaporítóknak ne tömje már senki a zsebét ...
20/24 anonim válasza:
nekem tenyésztett kis kutyám van. a volt gázdái rendesek voltak és nem haszonhúzás miatt adták nekünk. egy centet se kértek érte teljesen normális és látszott hogy jó helyről hoztuk mert oda kellett mennünk érte és nem fajtiszta az anyja törzskönyvezett az apja keverék de úgy néz ki mint egy fajtiszta. Menhelyről még nem hoztunk, de ahogy hallom nem is fogunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!