Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Border collie tenyésztők?

Border collie tenyésztők?

Figyelt kérdés

Keresek Szabolcs-Szatmár, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar megyékben tenyésztőket.Messzebb nem tudunk elmenni mivel nincs autónk.Itt már nézegettem de mind az ország másik felében van... [link]

Hogy ha valaki már vett ezekben a megyékben kutyust amiket felsoroltam belinkelné a tenyésztő honlapját? Előre is köszönöm!

2012. aug. 3. 21:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A fenti kennelt - Dashing Dawn - igen nagyon tudom ajánlani, és a tulaj is nagyon kedves!!! nagyon szép és jó kutyái vannak.

Két kutyáját ismerem is, találkoztam velük, terelni hozták őket.

EZ egy jó kennel, jó tenyésztővel.

A szülők viselkedését nézd meg, nem agresszivak-e (már ha mindkét szülőt ott találod) - sajnos van egy olyan tendencia amit a tenyésztők se szeretnek bevallani, hogy az eredetileg munkakutya- terelős, egész nap mozgó border collie-ból kábé kiállitási kutyát csináltak ( meg lehet nézni mennyit "dolgoznak" ma úgy nagy átlagban) - és emiatt az alapvetően energikus természet miatt sok egyed agressziv, morgós, odakapós!!!!!!!!!!!! ezt biztos lesz aki tagadja de ha rászánod az időt h sok borderrel találkozz, magad is tapasztalni fogod.

A bordermania kennel egyik kutyája pl a szemem előtt csattantak a fogai mikor meg akartam simogatni, pedig megkérdeztem a tulaját, hogy szabad-e és tűri-e a kutya. Jó, tulaj is hülye volt, de mikor kérdeztem szokott-e igy reagálni a kutya, a tulaj szégyellősen bevallotta hogy hát igen......

Pl ha elmész egy olyan helyre ahol van terelés, pl Rákóczifalvára, ott is sok border van helyben is, és sok bordert visznek terelni. De irtad, nem tudsz utazgatni...kár. De azért én a helyedben elmennék olyan helyre ahol sok border van. Frizbinéél meg biztosan tudod, hogy csak kutyáknak való frizbit szabad venni....

Mert kárt okozhat bennük az embernek való frizbi,...

2012. aug. 8. 23:10
 12/12 A kérdező kommentje:

köszönöm.Pont nem rég simogattam egy Lili nevű kis border collie kutyát.Nagyon aranyos volt és engedelmes.Nem kérdeztem meg, hogy honnan való mert nyaraltam és az ország másik felén voltam így felesleges lett volna.

Persze tudom, hogy nem embereknek valót kell venni.Igaz olyan is van,de az túl kemény lenne így kárt tenne a fogában is.Majd veszek neki (vagy rendelek) direkt neki valót. :)

2012. aug. 16. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!