Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van még értelme ivartalanítani...

Van még értelme ivartalanítani a kutyámat?

Figyelt kérdés

1éves kan kutyáról lenne szó!

van annak előnye, ha most kiheréltetem?

Vagy már felesleges ilyen korban?

(nincs esély arra, hogy véletlen befedezzen egy szukát mivel panelkutya)

2012. aug. 3. 18:21
1 2
 1/12 Winner of Royal Hill ***** válasza:
Persze. Kevesebbet(vagy egyáltalán nem )fog jelölgetni,nem lesz agresszív a kanokkal.
2012. aug. 3. 18:31
 2/12 A kérdező kommentje:
de nagyon jól szocializált kutyáról van szó aki még az olyan kutyával is kijön akivel más kutya nem!:) így is van értelme?
2012. aug. 3. 18:38
 3/12 Maxitabi ***** válasza:

Szia, igen van. Mindig van értelme. Mivel nem vagy tenyésztő, ezért nincs szükséged az "ivarára". Így jót teszel vele, nem fog kiskutyákat csinálni - még akkor is, ha te azt is hiszed, meg tudod akadályozni-nagyon találékonyak.

Nyugodtabb lesz,nem hajtja az ösztön, nem lesz olyan agresszív más kanokkal, ill megelőzöl vele számtalan, a nemi szervekhez kapcsolódó lehetséges daganatos megbetegedést.

Ráadásul 2.5 évvel tovább élnek- a statisztika szerint- az ivartalanított állatok...

2012. aug. 3. 18:39
 4/12 A kérdező kommentje:
de én már azért "aggódok" hogy 1 éves! de akkor nem késő még?
2012. aug. 3. 19:01
 5/12 anonim ***** válasza:
Dehogy késő, honnan veszed ezt a (már meg ne haragudj) butaságot? Ismerek blökit akit 3 ill. 6 évesen ivartalanítottak a későbbi lehetséges megbetegedések miatt.
2012. aug. 3. 19:04
 6/12 A kérdező kommentje:
mindenhol azt olvasom és azt mondják, hogy 3-6 hónap között kell akkor a legjobb meg ilyenek és innen gondolom h 1 évesen már késő! de ezek szerint nem:)
2012. aug. 3. 19:10
 7/12 anonim ***** válasza:
Az enyém 3éves múlt,az idén szerintem ivartalanítani fogom,mert nem akarok vele fedeztetni.
2012. aug. 3. 19:18
 8/12 A kérdező kommentje:
és milyen változást fogok észrevenni rajta?
2012. aug. 3. 19:27
 9/12 anonim ***** válasza:

Ne viccelj, 2 éve egy ismerősömnek a 11 éves kutyáját ivartalanították. Mondjuk nála muszáj volt, mert ivarszervi betegsége lett. Na ezt például Te tutira megúszod, ha megcsináltatod a műtétet.

És az, hogy a kutyád panelkutya gondolom nem jelenti azt, hogy nem viszed sétálni. Most vált ivaréretté, ha majd tüzelő szukát érez, akkor lesz sírás-rívás. A műtéttel ezt is megúszod.

Ivartalanítani soha nem késő, a tiéd a legjobb korban van.

2012. aug. 3. 19:59
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem, szerintem ez a része sem teljesen igaz, hogy 3-6 hónap között van a legideálisabb időpont az ivartalanításra. Az első tüzelést meg szokták általában várni, mivel a felnőttkori testalkat és a megfelelő testfelépítés kialakulásához szükség van némi nemi hormonális hatásra is.

De hallottam már olyat is, hogy a túl korán elvégzett ivartalanítás következtében lehetséges, hogy kissé infantilis lesz, nagyon kölyök-szerű felnőtt korában is a kutya.

Persze ha ez hülyeség akkor majd csak kijavít valaki. :)

2012. aug. 3. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!