Mikor lenne érdemes ivartalanítani (Bővebben lent)?
Pár napja beszélgettünk a dokinkkal az ivartalanításról, ő azt mondta, elég lenne 10-12 hónapos korában (igazából szerinte nem is lenne fontos kan kutyánál), én viszont valamivel korábban szerettem volna. Szerintetek mennyi idős korban a legmegfelelőbb?
A kutya egyébként egy jelenleg nyolc hónapos husky-jagd keverék kan.
Tudom, hogy rengeteg ilyen kérdés van, viszont azt hiszem, a miénk különleges eset, ugyanis a kutyus alig két hete van nálunk, érkezése előtt semmilyen oltása nem volt, féreghajtót nem kapott, az oltási programja még folyamatban van. Ezért mondhatta a doki, hogy később ivartalaníttassuk?
Már most lehet ivartalanítani. És hidd el kan kutyánál is fontos. Rengeteg betegség megelőzhető így.
Amerikában amúgy a kan kutyákat már egészen kicsi korban ivartalanítják.
Sajnos ahogy állatorvos, annyiféle nézet. Pláne az idősebb és vidéki állatorvosoknak a dumája az ilyenek: "Egyszer kell hagyni fialni", "Kan kutyának nincs rá szüksége"...stb.
Ezen a linken nagyon sok info van, és tényleg tele van jótanácsokkal, okosságokkal.
De minél hamarabb, annál jobb!
Én biztosan már most megműttetném. Az egy dolog, hogy a doki mit mond, ez a Te döntésed.
Más doki meg azt mondaná, hogy korábban kellett volna, a harmadik meg azt, hogy (ha pl. szuka kutyáról beszélnénk) egyszer legalább szüljön.
Csináltasd meg a műtétet, jobb ezen minél hamarabb túl lenni:)
Köszönöm a linket!
Akkor mindenképp megcsináltatjuk pár héten belül :) a farkaskörmét érdemes levágatni? Illetve milyen gondok származhatnak belőle, ha nem vágatjuk le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!