Hogyan tudom megtanítani 8 hónapos Jagd-terrier kutyámat a rendre?
ajjaj.:D
8 hónapos jagd és ez a kérdés?:D
Sehogy.
Na csak viccelek.:)
Persze, meg tudnád, de 3 oldalt írhatnék róla - ha nem mondasz konkrét gondot. De még ha konkrét bajt is mondasz, akkor is valószínűleg az csak valami "tünet", az igazi feneség máshol lehet.
Az az igazság, hogy a jagdnak feltétlen kell valami életmódprogram. Ez a kutya 24/28 vadászik.
Cipőre, zoknira, macskára, bármire... Felteszem nem vadászol vele másra...:)
A tükörsulikban van életmódprogram. Neki szerintem mindenféle sport menne, a tükör őrző-védő és a nyomkövetés tuti... (a tükör ŐV nem a hagyományos ŐV, nagyon messze áll tőle... a keleti pásztorokat leszámítva minden kutyafajtának ajánlott.)
Amúgy a tükörsulik megálmodója, Korom Gábor is épp jagd terriert készül bealakítani.:)
Szóval ha úgy gondolod, gyere le egy tükörsuliba, nézd meg, hogy folynak ott a dolgok, és ha tetszik, jelentkezz akár már a szeptemberben induló alapfokra!
(A 8 hónap pont jó és nem érdemes halogatni.)
(Előtte vedd fel velük a kapcsolatot, mert egyrészt ha nem voltál ovis előbb meg kell nézniük a kutyád, az extrémen agresszív vagy félős kutyákat előbb terápiázni kell, másrészt meg mert hamar betelik a ~10 fős csoportokban a férőhely és akkor várhatsz újabb 7 hetet a következő alapfok indítására.)
Itt olvasgathatsz a tükörsulikról, hogy mi is ez pontosan...:
Várunk szeretettel!:)
Hát a "csak annyi" az nem olyan egyszerű...
+ nem is értem, mi a gond pontosan.
Neki megy a másik kutyának, neked megy, fojtón nem értem, mit csinál?...
Elég szépen kicsúszhatott a kezedből az irányítás...
Én mondom, kutyasuli.
Ezt nem lehet olcsón megúszni.
Miért ezt a fajtát választottad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!