Mennyire jó a kínai kopasz első kutyának? Melyik fajtát válasszam?
Szia!
Teljes megfelel első kutyának, nagyon intelligens, embercentrikus, gyerekszerető. Mondjuk, egyedül nem nagyon szeret lenni, de ez szerintem minden kutyára igaz.
kicsi korában, ha hozzá van szoktatva/persze fokozatosan/, hogy egyedül hagyod pár órára, akkor nem lesz gond.
Sajnos, a nyírás necces, ha nem akarsz erre sokat költeni, akkor vedd a szőrös fajtát, a powder puff-ot, ők olcsóbbak is valamivel, viszont a pofijukat nekik is nyírni kell, legalább egy hónapban egyszer, de ezt Te is meg tudod oldani otthon.
A kopasz kutyák, ha csak nem true hairless-t veszel, hetente nyírni, szőrteleníteni kell. Még a true hairless sem teljesen kopasz, pár szál nődögél neki a itt-ott, azt is havonta egyszer legalább kozmetikázni kell, és a pofijukat nekik is nyírni kell.
Vigyázz a hirdetésekkel, a kínai nagyon erősen örökíti a kopasz gén-t, így rengeteg a keverék, aki bár kopasz,/sőt kopaszabb!/, mégsem fajtatiszta!
Csivava, pincher, tacskó, sőt, bármilyen kis testű más kutya keveréke lehet!
Jófajta:) jó természetűek, és gyorsan tanulnak.
De remélem azt azért tudod, hogy egy ilyen kutya ára kb. 70 ezernél kezdődik.
3. válaszolónak: Tenyésztőnél láttam /NEM SZAPORÍTÓNÁL!/ 15 ezerért hobby powder kutyust, igaz, faroktartási hibával!
Hobbyra a kínai kutyákat is meg lehet venni, akár részletre is, sok tenyésztőnél, főleg a powdereket, de még kopaszt is.
Nem egy divatkutya, sokan ódzkodnak tőlük, mert a küllem után ítélnek, sajnos. Steiner Kristóf kutyájával azonosítják őket, és meg kell mondjam, Kristóf kutyája nem tartozik a kínaiak krémjéhez, sőt!
Nem beszélve ugye a rengeteg szaporító keverék kopasz kutyájáról, rettentően rontják a kínaiak értékét!
3. vagyok, én is láttam a 15 ezres hirdetést. Direkt a kérdező miatt átnéztem az expressz hirdetéseket, és igen, ott tényleg van ilyen kutya, akit ennyiért árulnak. Csak azért nem linkeltem be, mert ő kifejezetten kopaszt keres, hogy ne kelljen nyíratni, az meg ugye púder pamacs.
És láttam expresszen hirdetéseket, akiket tudnék ajánlani, mert nagyon meggyőző a leírás alapján, de ők nem is tüntettek fel árat a hirdetésnél...
Az viszont tény, hogy érdemes elmondani a tenyésztőnek, hogy hobbi célra keresel kutyát, mert akkor -ivartalanítási kötelezettség mellett- olcsóbban adják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!