Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire jó a kínai kopasz...

Mennyire jó a kínai kopasz első kutyának? Melyik fajtát válasszam?

Figyelt kérdés
11 éves vagyok és van más rágcsálóm.6 órát lenne egyedül.Nem akarok sokat költeni a nyírásra.

2012. aug. 2. 15:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Teljesen jó, nagyon könnyen kezelhető, értelmes kiskutyák. Viszont jól nézd meg honnan veszed, mert gyakoriak náluk a bőrproblémák, csak megbízható tenyésztőtől, törzskönyvvel érdemes kiskutyát venni.
2012. aug. 2. 15:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Teljes megfelel első kutyának, nagyon intelligens, embercentrikus, gyerekszerető. Mondjuk, egyedül nem nagyon szeret lenni, de ez szerintem minden kutyára igaz.

kicsi korában, ha hozzá van szoktatva/persze fokozatosan/, hogy egyedül hagyod pár órára, akkor nem lesz gond.

Sajnos, a nyírás necces, ha nem akarsz erre sokat költeni, akkor vedd a szőrös fajtát, a powder puff-ot, ők olcsóbbak is valamivel, viszont a pofijukat nekik is nyírni kell, legalább egy hónapban egyszer, de ezt Te is meg tudod oldani otthon.

A kopasz kutyák, ha csak nem true hairless-t veszel, hetente nyírni, szőrteleníteni kell. Még a true hairless sem teljesen kopasz, pár szál nődögél neki a itt-ott, azt is havonta egyszer legalább kozmetikázni kell, és a pofijukat nekik is nyírni kell.

Vigyázz a hirdetésekkel, a kínai nagyon erősen örökíti a kopasz gén-t, így rengeteg a keverék, aki bár kopasz,/sőt kopaszabb!/, mégsem fajtatiszta!

Csivava, pincher, tacskó, sőt, bármilyen kis testű más kutya keveréke lehet!

2012. aug. 2. 15:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Jófajta:) jó természetűek, és gyorsan tanulnak.

De remélem azt azért tudod, hogy egy ilyen kutya ára kb. 70 ezernél kezdődik.

2012. aug. 2. 15:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Havanesem van.. tény h nyírni kell...meg rengeteget foglalkozni vele..hosszú szőrben is..de nagyon okos kutya, és nagyon embercentrikus, gyűlöl egyedül lenni:S 6 órát sztem nem bírna ki az enyém, de van aki 8 órára otthon hagyja. tudtommal a mopszal nincs probléma. bár csúnyácska...de annyira ronda, h már aranyos:)
2012. aug. 2. 16:13
 5/6 anonim ***** válasza:

3. válaszolónak: Tenyésztőnél láttam /NEM SZAPORÍTÓNÁL!/ 15 ezerért hobby powder kutyust, igaz, faroktartási hibával!

Hobbyra a kínai kutyákat is meg lehet venni, akár részletre is, sok tenyésztőnél, főleg a powdereket, de még kopaszt is.

Nem egy divatkutya, sokan ódzkodnak tőlük, mert a küllem után ítélnek, sajnos. Steiner Kristóf kutyájával azonosítják őket, és meg kell mondjam, Kristóf kutyája nem tartozik a kínaiak krémjéhez, sőt!

Nem beszélve ugye a rengeteg szaporító keverék kopasz kutyájáról, rettentően rontják a kínaiak értékét!

2012. aug. 2. 23:04
 6/6 anonim ***** válasza:

3. vagyok, én is láttam a 15 ezres hirdetést. Direkt a kérdező miatt átnéztem az expressz hirdetéseket, és igen, ott tényleg van ilyen kutya, akit ennyiért árulnak. Csak azért nem linkeltem be, mert ő kifejezetten kopaszt keres, hogy ne kelljen nyíratni, az meg ugye púder pamacs.

És láttam expresszen hirdetéseket, akiket tudnék ajánlani, mert nagyon meggyőző a leírás alapján, de ők nem is tüntettek fel árat a hirdetésnél...

Az viszont tény, hogy érdemes elmondani a tenyésztőnek, hogy hobbi célra keresel kutyát, mert akkor -ivartalanítási kötelezettség mellett- olcsóbban adják.

2012. aug. 3. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!