Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyesztotol szeretnek doberma...

Tenyesztotol szeretnek dobermann fajraju kutyat, de nincs ra 1000ezrem. Akkor mondjak le a tenyesztorol?

Figyelt kérdés

Mondjak h szaporitotol nem veszunk kutyat mert beteg orikletes bajai vannak. De az van h nincs 100ezrem(igen tudom mennyibe fog kerulni meg 20 evig a kutya etetese orvosi ellatasa meg gonsozasa) Menhelyrol meg neztem sok dobermann fajtanak kinrzo kutyat de azok megse olyan dobermannosak(tuxom h nem

minden a kulso) Szoval akkor ha max 50-60at tudnek szanni a kutya arara akkor az mar beteges szaporiott kutya lesz? Akkor fwlejtsem inkabb el?

2012. aug. 1. 19:23
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
probálkoz fajtamentőknél
2012. aug. 1. 19:27
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Akkor gyűjtsél még, ha a fajtajellegű nem jó. Szerintem a tavaszi kiskutyák már elkeltek, de előjegyeztetni elő tudsz a következő alomra (vagy hogy megy ez), és mire meglesznek a kutyák, addigra meglesz a pénz is. Elfelejteni felesleges, ha annyira szeretnéd, csak későbbre kell tolni a dolgot.
 3/9 anonim ***** válasza:
71%

Igen. De esetleg keresd meg a fajtamentőket, vagy nézz szét h valamelyik tenyésztőnél mennyi egy-egy hobbikutya, esetleg valakinél született-e nem kiváló minőségű kölyök.

Fajtamentők:

[link]

4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem sokkal többért már tenyésztőtől is lehet hobbi célra kutyát venni. De talán még ennyiért is. Miért nem gyűjtesz még pár hónapig?
2012. aug. 1. 19:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Vársz egy fél évet és addig minden hónapban félrerakod azt a pénzt, amibe a kutyus tartása kerülne. Akkor már a mostani 60 ezreddel együtt tudsz venni egy fajtatisztát. Sőt akkorra kifigyelheted a tenyésztőket is, hogy hol vannak a legszebb ebek!

Meg egy csomó mindent megtanulhatsz addig is a dobbermannokról!

2012. aug. 1. 19:30
 6/9 sippara ***** válasza:
90%

Ez a baj a "mai fiatalokkal". Talán jövő évben meghalsz? Miért olyan fontos, hogy mostazonnalderögtön legyen kutyád? HA tényleg szeretnél egy kutyát, miért nem tudsz rá várni egy évet? ...és fordítva: ha nem tudsz rá várni egy évet, tényleg szeretnél kutyát? Ha megveszed 51 körüli összegért, aztán mondjuk dps lesz, vagy más okból műteni kell, megmondod a dokinak, hogy most csak tízezred van, próbálja megoldani annyiból?

Egyébként:

kölyök oltási program: 25-35 ezer forint (dokifüggő)

kölyök táp: 6-10 ezer forint

nevelőtáp: 6-15 ezer forint

póráz: 350-től tízezer forintig

nyakörv: 500-tól tízezer forintig (nyilván a legfelső árkategória már inkább szebb, mint jobb)

játékok: ezertől tízezer forintig (mennyiség-, minőség-, boltfüggő)

szájkosár, etetőtál, vizes tál, fekhely, egyéb opcionális "mindenféle": ezertől tízezer forintig

ivartalanítás: tíz és harmincezer forint között (a kutya nemétől, súlyától és dokitól függően)

féreghajtás kölyökkorban, majd háromhavonta: 2800 forint (a mi dokinknál)

chip (jövő januártól kötelező!): 6000 forint (szintén a mi dokinknál, nem tudom, máshol mennyi, és nem akarok hülyeséget írni)

Ez összesen 52650 és 132800 forint közötti összeget jelent, HA a kiskutya semmit nem kap el az első egy év során, nem vágatod le a farkaskörmét, nem tisztíttatod a fülét, nem veszel neki külön jutalomfalatot, nem járatod kutyaiskolába... Egy kutya hatalmas (többek között ANYAGI) felelősség.

2012. aug. 1. 19:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Én 2 évet vártam a kutyámra és gyűjtöttem. Ennyi a titok. Tedd el minden hónapban azt a pénzt amit kutyakajára költenél (kb 5-7ezer), egy év alatt lazán meglesz az ára a mostani 50et is beleértve.... nem hiszem h ez akkora áldozat egy jó helyről származó kutyáért.
2012. aug. 2. 15:45
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Mi is tőle vettük és semmi baja nincsen a kutyának, semmin sem változtat a "minőségén" a kiskutyának ha a szülei ... győztesek és akkor is lehet beteg ha kivizsgálják nem minden betegség kezdődik kis korban!És nem nevezném azokat szaporítóknak akik megakarják védeni a szukájukat az emlőráktól, a legtöbb állatorvos is azt mondja hogy legalább egyszer lennie kellene egy szukának kiskutyáinak!

2012. aug. 18. 21:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Ezt a hülyeséget.... Az ellés nem előz meg semmit.

[link]

Beszélgess normális, a korral haladó állatorvosokkal. Gondolom Te se szeretnéd h mondjuk a térdedet az 1970es évek beli módszerekkel műtse egy orvos ha kell, mert b@szik képezni magát és a korral haladni...

Egy ilyen ember (nem tenyésztő, félreértés ne essék) piacra termel, de h a fajta érdekeit nem szolgálja az is tuti. És az a legszebb az egészben h a hozzád hasonló gondolkodásmódúak még tovább is tenyésztik majd ezeket a kutyákat úgy, h 2-3 generáció után már csak nyomokban tartalmaz majd dobermannt, mivel fontos örökletes dolgokra az ilyen, szaktudás nélkül szaporítgatók nem figyelnek oda.

2012. aug. 18. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!