Van egy 4 hónapos (fiú) csivavám a lakásban. Szerintetek meg lehet szeptemberig tanítani szobatisztaságra 100%ban. Vagy inkább keressek neki új gazdit? (részletek lent)
ne aggódj, ha így folytatod, ahogy most teszed, meg fogja tanulni. Kölyök még. Kutyánként változó, de van olyan kutyus, aki csak 6 hónaposan tanulja meg.
De jó irányba haladsz, ha 10-ből 8x lennt végzi a dolgát már kapisgálja mit akarsz.
A kölyök ovódát továbbra is ajánlom. Ott meg tud tanulni kutyául,megismeri más kutyák jelzéseit, és könnyebben fel fog oldódni(ellenőrzőtt körülmények között, negatív tapasztalat nélkül)
nem tudod tanulás idejére felszedni a szőnyeget? Mikor hozzámkerült a kutyám én is az összes szőnyeget felszedtem az akkori albiba,mert ő rápisilt volna,ez természetes,tenyésztőnél is pelenkára/újságpapírra vizelnek és ők nem tudják hogy az szőnyeg és nem pedig ürítőhely.
Amúgy nagyon kölyök még,csivavák kistestűek nagyon,nehezebben megy nekik a szobatisztaság,mint ahogy a yorkinak is de persze ez eltérhet egyedenként,ez általánosítás. Én azt ajánlom szedd fel a szőnyeget,és tartsd be továbbra is a 2 óránkénti lecipelést.
köszönöm. Igen felszedtem a szőnyeget de akkor megtalálta a fürdőszoba kád előtt a kilépő szőnyeget... Sokszor jön hozzánk vendég vagy valaki és akkor muszáj leteríteni...
De ha látom hogy oda akar akkor elzavarom róla és azonnal leviszem... Ez pillanatnyilag jó megoldás, de előbb-utóbb meg kell értenie, hogy a szőnyeg tabu!
De ahhoz képest hogy mindenki azt mondja hogy a csivavák buta kis ölebek, szerintem jól haladunk. De remélem hamarosan bekövetkezik a csoda és beül a bejárati ajtóba, hogy "mehetünk mert pisilni kell"
A csivavák egyáltalán nem buták, max az emberek, akik lusták nevelni őket.
Azt viszont ne várd majd, hogy a kutyád szóljon, hogy mennie kell. Tanulja meg, hogy minden nap van minimum 3, de inkább 4-5 időpont, amikor leviszed.
Tutibiztos, millió százalék, hogy jelez. Egy kutya sem sétálgat a lakásban, vagy alszik, aztán egyszercsak hopp, bepisil... Előtte szaglásznak, keresik a helyet, mászkálnak fel-alá, ezt semmivel nem lehet összetéveszteni. Ne várd egy négy hónapos kutyától, hogy megtanuljon úgy jelezni, ahogy neked tetszik, inkább próbáld megérteni az ő saját jeleit - mert biztos, hogy vannak. Az első kutyám szabályos körökben mászkált, ha "mennie kellett", a második fel-alá a folyosón, a mostani cikkcakkban végigjárja a nappalit, mielőtt ürít. Figyeld meg, mit csinál a dolog előtt és megoldódott a probléma :)
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!