Havanese gazdik! Mennyi idős koráig rágott a kutyátok meg mindent?
Figyelt kérdés
van 1 három hónapos havanese kutyám aki mindent megrág. tudom h a kiskutyák mindent rágnak, mert jön a foguk, de arra vagyok kíváncsi h ennek a fajta kutyának kb. mennyi idősen nőnek ki a fogai és mennyi idősen nem rágnak már meg mindent.
rengetek játéka van, de mégse azokat rágja, hanem a cipőket, szekrények sarkait, a lábtörlő és a szőnyeg szálait meg húzza ki... és elég erősek már a fogai mert reggel játékból már úgy oda kapott a kezemhez h majdnem vérzett is.
mindig rászólok és már újságpapírral a fenekére is szoktam ütni... van amikor hallgat rá és befejezi, de ha olyanja van akk bármit csinálhatok az van amit ő akar.
2012. júl. 31. 12:53
1/3 anonim válasza:
Addig rág, amíg le nem szoktatják róla, fajtától függetlenül. Ha már három hónaposan sem tudod kezelni, sürgősen keress fel egy jó kutyaiskolát, mert nem fog magától megjavulni semmi.
2/3 VBeata81 válasza:
Kb. 7 hónapos korára fejeződik be a fogváltás. Kemény rágnivalót adj neki, pl. szárított marhaínt, ilyesmit. És a rombolásról valóban nem fog leszokni magától. Következetesen kell tiltanod. Ha megvannak az oltásai, már viheted kutyaoviba, ha van ilyen a közeledben, Ott sok jó tanácsot tudnak adni.
3/3 A kérdező kommentje:
a 2. válaszolónak köszönöm. egyébként utánanéztem és 20km-re van tőlünk a legközelebbi kutyaiskola. oda meg nincs aki elvigyen minket heti 2x. jah. és 10ezer ft lenne havonta a bérlet, hát, nekem meg nincs annyi pénzem rá, úgy h akk inkább egyedül fogom leszoktatni a rágásról.
2012. aug. 2. 11:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!