Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szükség esetén megvédi e a...

Szükség esetén megvédi e a bobtail a gazdáját?

Figyelt kérdés

Nagyon tetszik ez a fajta. Sajnos még nincs ilyen kutyám, de amint lehetőségem lesz rá biztosan vásárolok egyet. Utánanéztem a neten, nagyjából megismerkedtem a fajta előnyeivel és hátrányaival, de egyértelmű leírást nem találtam arról hogy mennyire alkalmas személyvédelemre. Nem szempont nekem egy éles testőrkutya, de tudni szeretném számíthatnék e szükség esetén a segítségére. Annyit tudok hogy nem kifejezetten házőrző, csak jelez.

Légyszi segítsetek!

Ja és ha valakinek van személyes tapasztalata ezzel kapcsolatosan és nem gond azt kérem szépen hogy írja le a sztorit!

Sokat segítenétek vele!

Előre köszönöm a válaszokat és a segítséget!

2009. júl. 17. 12:46
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem ez nem csak fajata függö. Nekem volt olyan bárgyu kutyám hogy simogatáson kívül semmit nem tudott megtanulni.

Aztán egyszer elmentem a hegyekbe az exem fönkével meg az exemmel, mert ott dolgoztak és addig a nyaralóba maradtam, és volt velünk egy labrador akit elöször láttam. Mindenben hallgatott rám és nagyon szeretett. kb 3ik napja voltunk ott mikor a fönk elöbb jött haza és beszélgettünk, mondta, hogy figyeljem a kutyát, ne ijedjek meg. rá csapott a lábamra a fönök és a kutya egyböl felugrott és figyelt, aztán rácsapott mégeszer és a kutya elkezdett morogni. Meglepett nagyon mert a fönök lányáé volt a kutya így a fönökhöz közel állt, de nekem csak 3 napos ismeretségem volt vele.

Aztán elment a fönök vásárolni és megjött az exem aki elé rohantam és felkapott amitöl megijedtem és sikitottam egyett, a kutya abban a percben neki ugrott az exemnek, nem harapta meg de meglökött minket, és szerintem ha mégegyet síkitok bele mart volna, de lecsititottam.

Nem tudom hogy tanítva volt-e erre, de mindenre hallgatott, még arra is hogy csendesen, mikor jöttek az özeg kiakartam menni fényképezni de mindig ugatott és elszaladtak, aztán egyszer mikor megláttam öket egyböl rászoltam hogy csendben és tudta miért, erösen figyelt de nem szaladt oda és nem is ugatott. hihetetlen okos eb volt.

2009. júl. 17. 12:55
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Érdekes sztori, ilyet még nem hallottam hogy labrador ennyire védi a gazdáját, illetve a barátját akit még alig ismer!

A bobtailról nem hallottál valami sztorit ilyesmivel kapcsolatosan vagy nem tudsz valamit arról mennyire megbizható ilyen szempontból?

2009. júl. 17. 13:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem a kutyák többsége megvédi a gazdáját, ha úgy adódik, az amúgy nyugodt, barátságos kutya is képes ilyen helyzetben támadóan fellépni. A bobtail nagy termetű kutya, neki elég hamár morog egyet. Szerintem simán megvédene, még ha nem is megy egyből torokra :)
2009. júl. 17. 13:58
 4/5 anonim ***** válasza:
23%
Elsővel értek egyet, hogy ez nem csak fajta függő. Szerintem a legtöbb kutya, ha valami van ösztönösen védi a gazdit. De vannak olyanok akikből képtelenség előhozni ezt. Roti-staffi keverékem van, akitől elméletileg elvárható lenne, hogy védjen, de ő erre képtelen. Ha csak csúnyán néz rá az ember megijed, a lakásba mindenkit beenged, mégcsak az ágyból se kel ki, hogy megnézze ki az. Nem kerültem még soha olyan helyzetbe, hogy meg kelljen védenie, de 90%-ra mondom, hogy nem számíthatnék rá, szerintem ő futna a leggyorsabban veszély esetén :)
2009. júl. 17. 14:25
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Mondjuk én is azért arra tippeltem hogy megfelelő nevelés esetén egy bobtail megvédi a gazdáját. Annál is inkább mert régen pásztorkutya volt, terelte és őrizte a nyájat, így azért biztos hogy nem halt ki belőle az őrzőösztön mégha nem is egy agresszív, támadékony pit bullterrier!

Köszi mindenkinek.

2009. júl. 18. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!