Ez a póráz szerintetek jó a Labradoromnak?
Goldenem van (illetve ketten voltak, de a kisöregem tavaly meghalt). Kiváló a retriever póráz, és nem attól tanul meg láb mellett menni a kutya, mert ráncigálják.
A Tiéd pedig már amúgy is szépen sétál lábnál.
Nyugodtan tegyél rá egy egyszerű nyakörvet bilétával, emellett pedig simán használhatod a retriever pórázt.
Amúgy én az évek során arra a tapasztalatra tettem szert, hogy a neten kaphatók aránytalanul drágák, én magam varrom a pórázainkat, simán veszek kötelet, stb, párszáz forintból kijön egy póráz.
Mellesleg a retrieverek számára nem a póráz fojtó jellege miatt találták ki ezt a póráztípust, hanem mert amennyiben dolgozó kutyáról van szó, ott - ha esik a fácán, stb - néhány másodperc alatt le kell oldanod pórázról, hogy behozhassa a madarat. Nyakörv pedig munka közben NEM lehet rajta, mert simán fennakad benne a nádasban, stb. A retriever pórázzal pedig egy másodperc alatt megkötöd a kutyát, illetve leoldod róla.
Nagyon ajánlom.
Mi nagyon sokat sétálunk a goldenemmel, simán jön póráz nélkül láb mellett, persze ha dolgát végzi, leoldom, ha végzett, én meg összeszedtem a termést, akkor behívom, és haladunk tovább lábnál.
Sőt, nekem van egy egészen rövidre varrt pórázam is, amit konkrétan a farmerem bújtatójára bal oldalra ráhurkolok, a végét rá a lánykám fejére, és laza pórázon bandukol mellettem, fogni sem kell a pórázt.
Úton átkelésnél persze mindig rajta van, de sokat sétál mellettem úgy, hogy rá sem rakom (közben persze radarozom a környéket, nehogy közterületessel találkozzunk, vagy ha gyerekes család jön, rárakom, nehogy megijedjenek - ők nem feltétlen tudják, hogy embermániás, jó értelemben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!