Hogyan ismerkedjek meg velük?
21 éves egyetemista lány vagyok, agrármérnöknek tanulok, és már évek óta nagy álmom egy sheltie kutyus, de eddig nem volt lehetőségem kutyát tartani sajnos. Egy napon a párom értesített az örömhírről, hogy a szomszédjukba beköltözik egy család, akiknek van két sheltiejük. A párom anyukájának a munkatársa a nő (akié a kutyusok) apukája, így őt már látásból ismerik, még egy névjegykártyát is adtak neki, ami a kutyusukat ábrázolta :) Kicsit utána is néztem, hogy kik is ők pontosan. Van egy felnőtt kan és egy kölyök kislány kutyusuk, de még fognak venni még egy szukát, és ahogy olvastam a honlapjukon, már a kenneljük nevét is kikérték, tehát több mint biztos, hogy tenyésztők lesznek.
Nagyon megörültem a hírnek, mert az egyetem elvégzése után én is ilyen célokat tűztem ki magam elé. Nagy szerelmese vagyok a fajtának, s ha lesz egy saját sheltiem, szeretnék minél több kiállításon részt venni vele, s később akár egy saját kennelt is alapítani. Persze ez még odébb van, de visszakanyarodva a kérdésre, szeretnék összebarátkozni velük, csak éppen nem tudom hogyan is fogjak neki az ismerkedésnek. Nem szeretnék rossz benyomást kelteni vagy bármi, hisz ő már biztos tapasztaltabb a kutyázás terén, én meg még elég "pályakezdő" vagyok. Nagyon izgatott vagyok, de azért mégsem szeretném letámadni. Mit tanácsoltok? Hogyan kellene belekezdenem?
"helo, nagyon szép kutyáitok vannak, megsimogathatom oket? amugy a szomszédban lakom, bármire szukségetek van, szoljatok"
miért jársz egyetemre?:D
"Sziasztok, a párom itt lakik a szomszédban, és hát hallottam, hogy sheltie-t fogtok tenyészteni, igaz ez? Mert nekem minden álmom egy sheltie, és ugyan most még nincs lehetőségem tartani, de odavagyok a fajtáért, minden érdekel róluk!"
Mire ők visszakérdeznek, hogy, "Ó, tényleg? Gyere át holnap délután.", vagy "gyere el velünk este kutyát sétáltatni", esetleg "hétvégén visszük kiállításra/agilityzni a kutyákat, nincs kedved megnézni?". Egy jó tenyésztő örül az érdeklődőknek, és szívesen felvilágosít bárkit a fajtáról. Ha meg kiderül, hogy parasztok, akkor ne sajnáld, ha nem haverkodtok össze :D
amit ide leírtál,mond el nekik:)
és talán néha,kísérd el öket,ha ..megengedik ! egy -egy sétára ( hogy talán később te egyedül is elvihesd a kutyáikat,persze ez sok idő,hiszen ki bízná a kutyáit egy idegenre??)
persze,tudd,hogy nem szomszédok,hanem a kutyák mondják ki a végső szót,ha nem szeretnek,akkor nincs rá esély?:tudod a szabályt ( mikor találkozol velük: ne nézz rá,ne szolj hozzá,ne érj hozzá!!!) és semmiképpen ne akard megsimogatni őket!!!
hiszen ez a hozzá-nem értésedet mutatná!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!