Tapasztalatok szeretnék yorki kutyussal kapcsolatban, mindenféle információt velük kapcsolatban?
Mindenféle? Avagy ami a szakkönyvekből kimaradt? :)
Nálunk most van egy kis szuka, nekem teljesen új ez a fajta, sose láttam csak képen meg utcán. Nagyon kedves, emberszerető kis kutyus, gyepmesteri telepre adták le. Csendes, de ha játszani akar akkor odaáll az alvó falkával szembe és elkezd veszettül ugatni és néha kergeti a farkát. Amúgy nyugodt, bújós, jópofa kis jószág, szereti a nagy kanokat, ugatva fut utánuk. :)
Nem bántam meg hogy emellett a fajta mellett döntöttem :)
A rágással nekünk is volt gondunk, hála isten akkora károkat nem csinált. Főleg akkor csinálta amikor váltotta a fogait.
Egy hihetetlenül értelmes kis kutya, az enyém úgy figyel ha beszélek hozzá mintha legalábbis értené a szavaimat. Ha rossz kedvem van vagy jön oda hízelkedni vagy bohóckodással próbál felvidítani :)
Gyerekek mellé tényleg nem jó ötlet... vannak olyan yorkik akik szeretik a gyerekeket, de a tenyésztők kifejezetten nem ajánlják olyan gyerekek mellé aki össze-vissza nyúzzák. Az én kutyusom pl. kifejezetten nem szereti ezt.
Mindig készen áll a játékra, szokása hogy a folyosó közepén hagyja a játékát hogy biztosan belerúgj XD De ugyanakkor ebéd után szeret elnyújtózni mellettem a kanapén vagy éppen bekucorodni az ölembe.
Akármilyen aranyos és szép kutya, csak akkor vállald be a yorkit ha lesz elég időd és türelmed a nevelésére. Nem egy kis tünci szőrgombócot veszel hanem egy terriert. Egy akaratos alaptermészetű kutyát és nem megfelelő neveléssel, ahogy az előttem író is mondta könnyen hisztissé és dacossá válhat.
Nem lebeszélni szeretnélek csak azért mondom ezt, mert így is rengeteg a yorki gyűlölő, miszerint idegbeteg kis korcsok... nem azok csak a megfelelő nevelés kell nekik.
Az egészsége attól függ honnan veszed. Ha egy megbízható tenyésztőtől a minimális az állatorvosi költség. Nálunk eddig a legnagyobb trauma a chip beültetése volt, hála isten. Soha nem volt komolyabb problémával orvosnál.
Ha prémium táppal eteted az lehet egy kicsit költségesebb. Viszont megéri mert ezekben a tápokban minden benne van, rengeteg féle közül válogathatsz, vannak kifejezett fajtatápok is (Royal Canin, Eucanuba).
Yorkit tartani csodálatos dolog de egyben óriási kihívás is, hogy féken tudod e tartani ezt az aprócska testbe zárt nagykutya-lelket :)
Nekem van , majdnem olyan mint minden más kutya, csak mindenből kisebbet-kevesebbet és több szeretetet.
Neveltetés kérdése, hogy mennyire fog fajtájához kellően viselkedni(pl:ideggyengeség), de jó ha tudod , hogy nem kimondottan gyerekpárti.
Alapban olyanok , mint a kisbabák - gyerekek, és nagyon féltékenyek.
A non-stop ugatásról le lehet szoktatni, de alapban hetykék, a termetükből adódóan egy kicsit frusztráltak.
Amúgy imádni valóak, nekem mindig is yorkim volt !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!