Van egy 6 hetes kiskutyám, menhelyről hoztuk. Tegnap voltunk vele állatorvosnál, adott neki féreghajtót, azóta a kutyus folyamatosan üríti a férget, egyszerre többet is, mennyi idő alatt tisztul ki a bele?
akkor ha kitisztult a kutya teljesne, érdemes tényleg elmenni a háziorvoshoz és kérni egy férejhajtót, embernek valót. Elmondodm iért kell és felírja. 1 db tabletta.
Mindenképpen kezeljétek a gyereket is, mert majdnem biztos hogy már elkapta. Mégpedig úgy, hogy a kifejlett féreg petéket rak, mait szabad szemmel nem lehet látni és a kutya ürülékével szóródik szét a temérszetbe, a nyelvén is találhatóak ha pl. a hátsó felét nyalogatta valamikor előtte vagy időnként fel is köhögnek nlhányat. Szóval a fertőződés esélye biztos. Sokáig tünetmentes lesz a gyerek is, komolyabb baja nem lesz tőle, de azért a 21. században élünk nem kell férgesnek lennie senkinek. Hosszútávon annyira elszaporodhatnak kutyában/emberben hogy bele is lehet halni mert valamilyen toxikus anyagot választanak ki és mérgezik a szervezetet. Ezeknek a fjaoknak nm céljük a gazdatest elpusztítása, ugyanis élősködők azzal ők is rosszul járnának, csupán a táplálékot szívják el.... szóval kutyát is frtőtleníteni még heteken keresztül, aztán magatokat is. Hypo-s víz felmosáshoz jó, de a szőnyegből a féregpetéket nemigen tudjátok kiszedni de gazdatest nélkül ezek az élősködők életképtelenek meghatározott idő után.
szia! énis ajánlok féreghajtást a gyerkőcnek is, bár mikor én megkaptam a kiskutyámat akkor nyalogattam összevissza, és utána láttam a férgeket a kakiban, mégsem lett semmi bajom, nem kakiltam ki semmit :)
és mivel gyerek van a portán (meg amúgy is), ajánlott 3 havonta adni a blökinek egy tabellát. :) persze csak miután ez a kiskori kiírtás megtörtént.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!