Lehet kérni azt az állatorvostól, hogy teljesen vizsgálja át a kutyát?
Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, msot nincs semmi baja. De már idős, 1 éves, és nem szeretném, ha lenne valami baja (olyan, aminek nincs látható jele számomra). Nem tudom, lehet-e kérni tőle a vérvételt, hogy abból megtudjon-e valamit (esetleg van-e valami szervi baja). Vagy feleslegesen aggódok? Csak már olyan idős, és félek,hogy valami baja lesz. Általában mik szoktak lenni a leggyakoribb betegségek ilyen korban? Mivel lehet őket megakadályozni? Keverék kutya. Köszi a válaszotokat!2009. júl. 16. 13:23
2/12 A kérdező kommentje:
jajj, 11-et akartam írni...ohh
2009. júl. 16. 13:28
3/12 anonim válasza:
Hát persze, hogy lehet! Nem minden állatorvosnak van viszont megfelelő felszerelése ehhez, valószínű, hogy állatkórházba kell vinned hozzá. Egy átlagos, pláne vidéki állatorvosi rendelőben nem szokott lenni sem laboratórium, sem ultrahang. Az én kutyusom 18 évesen halt meg, szívproblémákra kezelték, de utána elég sokat olvastam a témáról, és nem kizárt, hogy tovább élhetett volna, ha komolyabb diagnosztikai vizsgálatokat is végeztek volna rajta, nem csak ránézésre kezelik.
4/12 anonim válasza:
Lehet kérni vérvételt, teljes átvizsgálást is. Azomban én másképp látom a dolgot. A kutya ugyebár nem iszik, nem dohányzik, nem drogozik. Kellő és az igényeinek megfelelő mértékű mozgás és kielégítő minőségű táplálék mellett teljes mértékben a genetikától függ, hogy lesz a valami baja és ha igen, mikor. Ezen kívül nem sokat tehetsz érte. Persze egy vérvételből sokminden kiderül, elképzelhető, hogy kicsit másképp kell táplálni az eredmények ismeretében vagy egyéb dolgokra jobban kell figyelned. Csináltasd meg ha megnyugtat de rendszert ne csinálj belőle szerintem.
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszotokat! Akkor keresek egy állatrendelőt, ha jól emlékszem van is Fehérváron. A genetikáját sajnos nem tudom, utcáról befogadott kóbor kutya volt. És szerintetek mennyibe kerülhet egy ilyen átnézetés? Amúgy nem csinálok belőle rendszert, csak meg akarok nyugodni. Veszek neki senior vitamint, mert tavasz óta egy picit lustább lett ^^ ti adtatok neki vitamint, ha már idős lett? Ez mennyire hatásos? Még egyszer köszönöm a válaszotokat! :)
2009. júl. 16. 13:48
6/12 anonim válasza:
18 éves kutya még jó hogy elpusztult, ez olyan mintha egy 120 éves embert akarnának hogy még tovább éljen, ott már az ember sem akar élni.
11 éves, még annyira nem öreg, de nem fiatal már. Biztos nem lesz kétfillér az ilyen vizsgálatok elég sokba kerülnek. ha eddig nem jártál vele soha orvoshoz akkor most is felesleges. Figyelj rá, és ha valami baja van vidd el orvoshoz. Mindent átnéznek rajta, de kérdés van-e pénzed egy nagyobb mütétre ha azt mondja az orvos müteni kell, vagy ad ezer féle vitamint, gyógyszert stb... ezek mind pénzbe kerülnek és nem két fillérbe, a kutyádnak a tb nem fizeti a kezelését.
7/12 A kérdező kommentje:
Már bocs, de honnan gondolod, hogy eddig nem jártam orvoshoz vele? :D :D ez vicces. Állatorvoshoz jártam, nem állatrendelőbe :D ja, és nem a pénz érdekel, mert akkor nem Acanát kapna :D hoppá :)csak érdekelt, mennyit vigyek magammal^^ mekkora parasztok vannak itt( mély tisztelet a kivételnek)
2009. júl. 16. 14:13
8/12 anonim válasza:
Ha látszólag nincs semmi baja, akkor felesleges átvizsgáltatni, nem két filléres dolog, mert egy teljes kivizsgálásnál labort is javasolni fog az orvos, ami szerintem minimum tíz ezer Ft. Előbb utóbb kijönnek rajta olyan dolgok, amik az időskorral járnak, szív, izületi problémák, látás, szaglás, hallás romlás. Ne etesd túl, mert ilyenkor már az emésztése sem olyan, mint fiatalkorában. Arra figyelj, hogy tud e rágni rendesen, megeszi e az ételt. Nálunk is befogadott kutyus volt, aki tippre 15 éves volt, amikor egyik napról a másikra azt vettük észre, hogy egyensúly problémái vannak, ekkor derült ki, hogy nem lát jól. Aztán pedig, hogy nem tudja elrágni rendesen a száraztápot, akkor áttértünk a konzervre. Szinte hetek alatt annyira leromlott az állapota és már enni is úgy tudott, ha tartottuk és volt hogy beleszédült az ívóvízébe. Ekkor döntöttünk az orvossal együtt, hogy végetvetünk a szenvedéseinek, attól is rettegtünk, hogy amikor dolgozunk, esetleg az ivóvízébe fullad meg, mert nem lesz ereje felállni. Sajnos a kutyusok sem élnek örökké, ezt tudomásul kell vennünk. Ha kisebb termetű kutya, akkor simán élhet még 5-6 évet is, de figyelj oda arra, hogy már nem úgy működik mint fiatal korában. Kiméletes életmód kell neki.
9/12 anonim válasza:
Te voltál az, aki kérdeztél és tanácsot kértél. Milyen alapon parasztozol le bárkit is, akinek esetleg más a véleménye, mint amit Te elvársz? A stílusod Téged minősít.
10/12 anonim válasza:
Én csak annyit jegyeznék meg, hogy az eredmények nem biztos, hogy megnyugtatnak téged. Szerintem inkább figyeld a kutyát, egy rendes gazdi úgyis észre veszi a legkisebb bajt is, és akkor azzal megy orvoshoz. Szerintem elég azokat kezeltetni. Kereshetsz most valami bajt a kutyán, de kinek jó az? Idősebb korban lehet többet ártassz neki, ha esetleg megműttetnéd, lehet pont az altatást nem bírná már a szíve, de az se tesz jót ha teli tömik gyógyszerekkel. Inkább arra törekedj, hogy otthon mindent megadj neki, szeretet, minőségi kaja, vitaminok. Lehet még egy pár szép évetek így is. 11 év még nem olyan vészesen nagy kor (bár nem tudom milyen kutyáról van szó), én is bízok még a sajátjaimnál pár évben, ők 15 és 12 évesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!