Milyen kutyát válasszak? Körülmények: első kutya lenne, bikejöringeznénk együtt, lakásban lakna.
Első kutya lenne, de sztem határozott és következetes vagyok. Rendszeresen bringázok, ehhez keresek társat (de járnánk kutyaiskolába is).
Tetszenek a nagyobb testű kutyák, és szeretem, ha kicsit protektív az eb (vagy van olyan megjelenése, hogy ne támadjanak meg, ha velem van), de ezeket a kutyákat nem ajánlják első kutyának.
Inkább közepes energiaszintű kutyát szeretnék. Mivel itthon dolgozom, alig lenne egyedül, többször lemennénk sétálni (nyilván!), de jól kellene tűrnie, hogy nem birkákat terelünk, hanem én a gép előtt ülök, ő a lábamnál, amíg nem jön el a móka ideje.
Természetesen gondoltam menhelyi kiskutya örökbefogadására, de itt belép a képbe az a probléma, hogy a keverékeknél kiszámíthatatlannak tűnik, hogy mekkora lesz, vagy hogy milyen a temperamentuma. Ezzel kapcsolatban van tippje valakinek?
A válaszokat előre is köszönöm.
azért azt tudd,hogy a kutya fajtája,kb: 20 %-ban számít majd, a lényeg a nevelése!!
mozgatás,nevelés,fegyelem,rendszer,következetesség.
a keverék kutyák legnagyobb előnye,a fajtisztákkal szemben ?: egészség!!,túlélő ösztön, kevert,és ezáltal könnyen formálható wessen! ( egyéniség ,temperamentum ,viselkedés),hiszen minden kutya keverék,( a legfiatalabb pl: argentín dog!!)alig 50 éves a fajta:)
a lakásban ,és bárhol a kutya akkor lesz nyugodt,ha te is az vagy!
ha bízhat benned,és a veletek élőkkel.
( pl: nektek háttal eszik !!)
Utolsó: persze, tisztában vagyok vele, h a kutya elsősorban kutya és csak utána vmilyen fajta, de azt is gondolom, h vannak fajtajellemzők.
Sajnos a menhelyes kutyákkal kapcsolatban éppen ellenkező a tapasztalatom az egészséget illetően: egyik barátnőm elhozott egy kiskutyát, amelyik fél év múlva meghalt vmilyen örökletes betegségben, egy másik barátnőmé pedig egy hét múlva... szóval az, h a menhelyi kutyák egészségesebbek, sajnos csak egy sztereotípia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!