Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehetséges, hogy tüzel a...

Lehetséges, hogy tüzel a pulim a fialás után egy hónappal?

Figyelt kérdés
Sajnos elpusztult a kutyusom 5 kicsinye a fialás utn 2 héttel. Azóta eltelt megint két hét és a kan kutyáink már másznának rá, illetve még a kóbor kutyák is itt ólálkodnak. Valószínű tüzelni fog, ez normális?
2009. júl. 16. 08:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%

Igen a kutya nem ember. De annyit megérdemel, hogy amennyit orvosilag tehetünk érte, azt megtegyük.

Az én kutyám legalábbis nekem ennyit megérdemel.

Ugyanúgy ahogy a juhok, marhák és egyéb állatok is megkapják a megfelelő orvosi ellátást, nem az a felfogás az állattenyésztésben, hogy "hulljon a férgese".

Nekem fontosabb, hogy a kutyám 15 évig egészségesen velem legyen, minthogy lehozzak tőle 5 almot 3 év alatt és aztán 5 évesen eltemessem.

Sajnálom, ha ilyen a felfogásod és nagyon remélem, hogy a chippezés kötelezővé tételével sokak gondolkodása kényszerűen meg fog változni, hiszen utána fognak kérdezni, hogy hová lettek a kölykök, miért él ennél az embernél csak 5 évig minden kutya.Ez lesz a körzeti tisztiállatorvos dolga és remélem meg is fogja tenni.

2009. júl. 17. 12:34
 12/20 A kérdező kommentje:
Ugyan! Álomvilág.
2009. júl. 17. 12:50
 13/20 anonim ***** válasza:
62%

Mivel Európában igy működik (pl. Hollandiában, ha 1 naposan nem jelented be a kutyáidat az állatorvosnál sokszáz eurót fizetsz), lassan nálunk is így lesz.

Ennek például örülök, hogy át kell nekünk is venni ezt a törvényi szabályozást.

2009. júl. 17. 13:15
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem fog változni semmi miután bevezetik a chipet hidd el. Ez is csak a pénzről szól. Nem hiszem hogy jobb helye lenne a kutyámnak egy menhelyen. Ahol max 2x2m-es kenelben várhatná, hogy gazdája legyen hónapokon keresztül, ha nem találnak neki elaltatják. Inkább törvény álltal szabályoznám, hogy ne lehessen lakóházban kutyát tartani. Az az állatkínzás!!! Mikor megszabod, hogy mikor és hányszor pisilhet és kakilhat a kutya. Az a baj, hogy ti nem azt nézitek mi a jó a kutyának, hanem mi a jó nektek. Összekeveritek a szezont a fazonnal. Én kutyáim jókedéjüek, életvidámak, mozgékonyak, kapnak enni, kapnak simogatást, nincsenek megkötve és ami fontos egészségesek! Annyit futkorásznak amennyit csak bírnak, akkor szoktam belegondolni, hogy milyen lenne nekik egy bérházban. Maga a pokol. Mindíg csak annyit kell beleavatkozni a természet rendjébe, ami épp feltétlen szükséges.
2009. júl. 17. 13:16
 15/20 anonim ***** válasza:
62%

Akkor ne hívj orvost a gyerekedhez se.

Az én kutyáim kertes házban élnek, de a nap nagy részét a lakásban töltik, mert ott akarnak lenni. Ha akarnak kimennek.

Minden nap sétálunk 2 órát. Ivartalanítva vannak, pedig sokszázezer forintos fajkutyák, de nincs időm tenyészteni. És ivartalanított a menhelyi keverékem is. Látom a tenyésztőnél, hogy az 2 hónap éjjel-nappal a kutya mellett alvást jelent, amit én nem akarok bevállalni.

Havonta jön az orvos és végignézi őket, megkapnak minden oltást, kezelést. Mivel a nagyok oriástestúek évente teljes kivizsgálás, hogy egészségesek-e.

Az egyiknél így derült ki egy kezdődő szívbetegség, amibe kezelés nélkül pár hónap alatt elpusztult volna, egy műtét után most gyógyszert kell szednie de teljesen virgonc és egészséges.

(Nálad ez a kutya már elpusztult volna, nekem évek óta boldog társam.)

Ugyanígy menekült meg a babesiás kutyám is, akivel azonnal rohantam orvoshoz, még akkor amikor csak annyi tünete volt, hogy kicsit levertebb. Pár napon belül, nálad ő is elpusztult volna.

És volt epilepsziás kutyám, aki gyógyszer mellett roham nélkül élt 15 évet. És van cukorbeteg, aki szintén gyógyszerrel él, anélkül 2 nap alatt elpusztulna.

Megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy a te "ridegtartásod mellett" nekik nagyon rövid életük lenne.

Ha az orvostudomány megteheti, akkor kötelességünk a kutyáinknak, az állatainknak megadni azt a lehetőséget, hogy meggyógyuljanak, azt a lehetőséget, hogy ne pusztuljanak el az ellések miatt, méhgyulladástól, méhelőreeséstől, hereráktól és emlődaganattól.

2009. júl. 17. 13:26
 16/20 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudod te milyen a FELELŐS állattartás !!

Ha a szukád el van zárva akkor miért írtad hogy a kanok ugrálnak rajta ? Nevetséges vagy tudod , írogassad csak hogy te milyen jó gazdi vagy !

A te kutyáid maradékon nőnek fel ,1 évben 1x látja őket orvos , ez aztán a legjobb élet.

FELELŐTLEN vagy , nálad csak megszületnek a kölykök addig szeretitek amíg pénzt nem kaptok értük aztán meg le vannak szarva . És kihordja a szuka kölyköket az esőre ?? És megfulladnak ? EZ vagy TE , hol volták akkor ? Mit csináltál miért nem voltál velük??

És inkább kinyalom a kutyás valagát sz.rás után , mit sem hogy úgy tartsam őket mint te !

2009. júl. 17. 13:40
 17/20 anonim ***** válasza:
58%
Hagyjátok, felesleges neki magyarázni, az ilyen tanyasi parasztembernek/asszonynak a kutya csak haszonállat, nem TÁRS, aki csak arra jó hogy dolgozzon, elljen, és pénzt hozzon a házhoz a kölykök eladásából. Az ilyen "embereknek" a kutya olyan mint a marha, juh, hasznonállat, ennyi...:( Ők már nem fognak változni sajnos.
2009. júl. 17. 14:37
 18/20 anonim ***** válasza:
58%
Ja és gondolom azért sajnálja, hogy elpusztultak a kiskutyák, mert így nem hoznak pénzt a házhoz...
2009. júl. 17. 14:38
 19/20 anonim ***** válasza:
58%
13:40 -es vagyok! 2 utolsóval teljesen egyet értek!
2009. júl. 17. 19:15
 20/20 anonim ***** válasza:
62%

Én ismerek "parasztember, nem is fiatalt, aki a kutyájához is, a lovaihoz, juhaihoz és a marhákhoz is rendszeresen kihívja az orvost. Rackajuhot és szürkemarhát tart, az állatok rendszeres orvosi ellátást kapnak, a tenyésztést is megbeszéli az állatorvossal, hiszen elég kis állományból kellett elkezdeni újra a tenyésztést.

Az állatokhoz kijár a génbankos is és elemzik pl. a bikák spermáját. Együtt döntik el, hogy melyik lesz herélve és melyik nem. És a kutyák is nem csak veszettség ellen vannak olva, hanem még a Lyme kór oltást is megkapták mind a terelőkutyák, mind a vadászkutyák.

Nem hiszem, hogy ez "parasztember" és városi illetve isősebb és fiatal ellentéte, hanem egyszerűen az, hogy belátja-e valaki, hogy az állatoknak is többet tudunk nyújtani mint 100 évvel ezelőtt és kell is, hiszen ennyivel tartozunk nekik. Valamint többet is kapunk vissza tőlük, hiszen nem fognak elpusztulni, nem teszik tönkre az állományt

Ez egyszerűen intelligencia kérdése.

2009. júl. 17. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!