Süket kutya gazdik tanácsára lenne szükségem?
Szeretném a tapasztalatotokat kikérni, észrevételeiteket, tanácsaitokat.
Milyen egy süket kutyával együtt élni?
Milyen módszer alapján tanítottátok meg őket a kommunikációra?
Úgy általában minden érdekel ami ezzel kapcsolatos.
Már beszéltem szakemberekkel, így nagyjából tisztában vagyok vele, mégis érdekelnének a személyes vélemények/tapasztalatok.
Lebeszélők hozzászólását nem kérném, a dolog számunkra biztos, eldöntött.
nincs süket kutyám, de régebben érdekelt a téma, és a fenti kommentelő írása jónak tünik.
barátunk a youtube, ott számos video van arról, hogy ki- hogyan dolgozik a kutyájával, bár igaz, hogy nem magyar nyelven, hanem angol, de nem is az a lényeges.
Igen, nagyon sokat olvasok ezekről a dolgokról, és videókat is nézek, megértem nagyjából az angolt is.
Már beszéltem hozzáértőkkel, és még fogok is, sőt az itteni régebbi hasonló kérdéseket is mind átnyálaztam. De a személyes tapasztalatok is érdekelnek. :)
Nekem öreg korára süketült meg a kutyám és én is kézjelekkel mutatom neki, ha akarok valamit. De testtartásból is könnyen rájön. Ha ránézek és leguggolok, rögtön odaszalad hozzám :) Ha mondjuk erőszakosan kéreget kaját, akkor felemelem a kezem és a szoba másik végébe mutatok és rögtön tudja, hogy ez a "hagyj békén" jelzés :D
Olyan szempontól nehezebb egy süket kutyával együtt élni, hogy ha nem hallja, hogy jössz (vagy futsz a telefonhoz), simán begyalogol a lábad elé :D Sokkal nagyobb odafigyelést igényel tehát egy süket kutya, de egyébként semmivel sem kevesebb, mint egy ép hallású kutya :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!