Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Klikker helyett jó a befőttes...

Klikker helyett jó a befőttes üveg teteje is?

Figyelt kérdés

[link]

Ugyanolyan hasznos mint az igazi? Úgy értem a kutya is ugyanúgy érzékeli mint az igazi klikkert?

Nektek mi a véleményetek?

2012. júl. 24. 21:12
1 2
 1/11 Szilvi & Argos ***** válasza:

Elvileg bármilyen hangot használhatsz helyette, amire korábban rákondicionáltad a kutyát, tehát TUDJA, hogy a "klikket" MINDIG követi jutalom.

Kérdés, hogy mennyire nehéz benyomni...a klikker pici, praktikus...

2012. júl. 24. 21:16
 2/11 anonim ***** válasza:
Én most olvastam először, de szerintem is jó. Tényleg kattan a befőttes üveg teteje is, ha éppen nincsen pénze valakinek klikkerre, akkor ezzel is meg lehet tanítani dolgokat az ebnek
2012. júl. 24. 21:17
 3/11 anonim ***** válasza:
persze, az is jó :) énis kénytelen vagyok a nyelvemmel kattogni, mert a klikker olyan hangos, hogy a kutyám besprintelt tőle a másik szobába.
2012. júl. 24. 21:17
 4/11 Doruss ***** válasza:
Én azt olvastam valahol, hogy a klikkernek sajátos hangja van, ami a kutya agyának egy bizonyos részét stimulálja, vagy valami ilyesmi. Őszintén szólva nem tudom, hogy ez az információ mennyire biztos forrásból származik, én mondjuk nem nagyon hiszem. Szóval szerintem ezt is lehet eredményesen használni.
2012. júl. 24. 21:22
 5/11 Doruss ***** válasza:
(mármint a befőttesüveg-tetőt)
2012. júl. 24. 21:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Nincs semmiféle egyedi stimulációs akármije. :) A kondicionált megerősítés bármi lehet, ami kellőképpen egyértelmű és jól elkülönül a környezettől. A klikker csak azért jó, mert egyszerű, olcsó és praktikus, a hangja pedig rövid és elkülönül a környezeti zajoktól. Halakkal pl. fényjelzéssel "klikkereznek". Süket kutyánál használható a rezgő nyakörv. A kondicionált megerősítés a lényeg.
2012. júl. 24. 21:26
 7/11 anonim ***** válasza:
biztos, hogy nem stimulál semmit. rengeteg klikker tréner van, aki el szokta mondani, hogy klikker mindegy, lehet a nyelved, egy szó, egy mozdulat. a lényeg, hogy jókor használd. ez csak egy kis eszköz, amiből van már 8ezer féle, 400 forinttól többezerig.
2012. júl. 24. 21:30
 8/11 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm :)))
2012. júl. 25. 08:10
 9/11 anonim ***** válasza:

ha neked nem kényelmetlen, akkor persze, kreatív :D

bármilyen hngra lehet kondícionálni a kutyát, a klikker csak azlrt jó mert éles, elkülönül a többi zajtól, elég egyedi.

2012. júl. 26. 23:05
 10/11 anonim ***** válasza:
350Ft-ért vettem nemrég klikkert. Tehát nem egy nagy összeg. És kis helyet foglal, mindig ugyanúgy klikkel. Befőttes üveg teteje meg nem e legszebb és lehet, hogy kidobod, aztán a másiknak meg már kicsit más hangja lesz. Esetleg csettints a nyelveddel, ha nem vettem volna klikkert, akkor azt használnám kéznél van, és talán mindig hasonló hangot tudok produkálni. De mondom 350Ft volt a klikkerem...
2012. júl. 27. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!