Jobb a kölyök kutya mint a felnőtt?
Én a mostani kutyámat 8 hetesen hoztam el, de a következő kutyám tuti, hogy növendék lesz (4-8 hónapos)
Nekem az a nagyon baba-kor nem jött be annyira :D
Szerintem attól függ, hogy mennyit foglalkoznál vele. Egy kölyök 24 órás felügyeletet igényel, (kivéve, ha alszik :)meg kell neki tanítanod mindent, amit később elvársz tőle, sokat kell foglalkozni vele, ráadásul a személyisége se alakult ki. Úgymond át kell adnod neki a bölcsességed :D.
Egy felnőtt már más tészta. Az első verzió jól nevelt, hűséges, többet alszik, tudja az alapvető szokásokat, így nem gond, ha már nehezebben tanul, könnyebb kezelni. A második verzió már kemény dió. Lehet, hogy rossz nevelést kapott, bizalmatlan, így nehezebben kezelhető. Ha nem tanították meg semmire sokkal több ideig tart kikupálni, ráadásul, mivel a bizalmába kell férkőznöd, és megmutatni, hogy nem bántod rengeteg idő. Viszont hűségesebb és hálásabb lesz, mint akármelyik pedigrés (elkényeztetett) eb. Ennyi a mondanivalóm :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!