Akik felnőtt táppal etetik kölyök kutyájukat, mi alapján adják a napi adagot?
8 hónaposan már simán lehet felnőtt táppal etetni. Nekem nem ilyen fajtám van de ahonnan én vettem a kutyát ott azt mondta a tenyésztő hogy 6 hónaposan már etethetők felnőtt táppal.
Nekem Pulim van.
Próbáld esetleg meg azt, amit az acanáról írtak, hogy a puppy large-on lévő etetési útmutató szerint adagolod a felnőtt tápot.
Off: melyik tápra váltottatok?
Én eddig leghasználhatóbbnak ezt találtam:
"kölyköknek és növendékeknek több táplálékra van szükségük,mint a vele azonos nagyságú már kifejlett példányoknak:hat hónapos korig kb.kétszer annyira,és utána is 50 % -kal többre"
Most a sima Brit-re váltottunk.
Amikor a múltkori kérdést kiírtam, akkor a Brit Care-re, de nagyon magas volt a 28%-os fehérjetartalom, gondot okozott :( Közben rájöttem arra is, hogy a csirkés tápokra allergiás. Így bárányos-rizses hypoallergén tápot rendeltem most neki a Brit-ből.
Elég nagy eltérések vannak egyébként, mert pl. a Brit Care-nél 600 gramm volt a napi adagja és 1 éves kora után fél évente csökkent volna. Itt meg ennél a felnőtt tápnál, ha a mostani súlyát nézem, olyan 300 gramm körül lenne a napi adagja (simán pofánröhögne a kutya, ha ennyivel kiszúrnám a szemét), ha felnőtt kori testsúlyát venném alapul, ott pedig 455 grammot ír.
De igazad van, megnézem a sima junior tápját a Britnek :)
1. vagyok
Én nem mindig követem az etetési útmutatót. Általában annyit adok neki amennyit gondolok. De nem kövér és nem is sovány. Most 9 hónapos.
Köszönöm mindenkinek :)
Meg is van, 443 grammot ír a junior tápnál a mi esetünkben, utána fokozatosan egyre kevesebbet. Eszerint fogom etetni, ha szükséges, akkor majd korrigálok :)
Mi pont hogy a junior tápnál tapasztaltuk azt, hogy magas volt a fehérje és egyéb tartalom, ettől nőtt gyorsan a kutyám, ebből adódtak a problémák, ezért kerestem olyan tápot, aminek a fehérjetartalma alacsonyabb, ezt pont felnőtt tápban találtam meg, ami bárányos-rizses.
Csirkés tápból van olyan junior táp, ami szintén alacsony fehérjetartalmú, de arra allergiás a kutyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!