A kutyánk agresszív, mert itthon a "verés" a nevelés a kutyának. Mit csináljak?
Szüleim szerint veréssel lehet nevelni 1 kutyát, hiába mondom nekik a saját nézeteimet, hiába vettem kutyanevelésről szóló könyveket..
Most ott tartunk, hogy agresszív lett, ma átharapta a vádlimat, miközben csak ki akartam menni a kapun.
Erre megint megverték, miután kihívták a mentőt...
Szegényt nagyon sajnálom, de nem tudok mit tenni, nekem nincs időm rá, hogy esetleg ezt rendbe hozzam, már ha rendbe hozható..
Szerintetek mi legyen?
Nyilván nem komolyan gondoltam, de sajnos bele tudom élni magam a kérdező helyzetébe. Tök normálisan gondolkodik, már az elejétől kezdve felhívta a szülők figyelmét, hogy mi lesz, ha tovább folytatják ezt a fajta viselkedést. És tessék! Ennek ellenére ezek a vaskalapos, szűklátókörű egyedek még mindig nem hisznek neki.
Utálom, ha tehetetlen vagyok és ez a kérdezőnek most egy ilyen helyzet. Jól kioktatni őket? Szerinted nem szarják le magasról újra és újra, amit ez a jóravaló gyerek mond?
Milyen fajta eb egyébként? Magad nem tudod megoldani, hogy segítséget kérj a nevelésben?
Puli. Hát igazából akkor cipelgetnem kéne kutyasuliba. Egyrészt nincs rá pénzem, másrészt buszon utazni ezzel a nagy kutyával.. Egyszer elvittem sétálni, kb 3-4 métert tudtunk menni, mert elrántott. Én 45 kg vagyok a 155 centimhez, ő meg magasabb nálam :P
Pumi kutya, kb 3,5 éves
"De kell házőrzőnek" -.-
Mintha nem lenne riasztó...
Utánakérdezek pl a cerberosnál, hátha tudnak valami ötletet...
Én nem tudom lenyomni, sokkal erősebb nálam, volt, hogy nekem ugrott (akkor még játékból, kiskorában, labdázás közben), én meg a földön landoltam. Pedig akkor még nem ennyire erős
szerintem nem kellene egy egész tréninget kifizetni, elég lenne pár alkalommal kihívni egy kiképzőt, aki megmutatja a szüleidnek, hogy hogy neveljék a kutyát. szerintem elég 3-4 alkalom is neki/ nekik.
egyébként sajnálom a helyzetet. a szüleid így miért tartanak kutyát? hidd el, tudom milyen ez, apám a szemem láttára akarta téglával fejbeverni a kutyámat, szerencsére elcélozta. azthiszem akkor beszéltem vele utoljára úgy, mint egy emberrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!