Nem olvasnak utána az emberek?
Az emberek igen nagy része nem "előre megfontolt szándékkal" vesz magához kisállatot, hanem "hirtelen felindulásból", sokszor találja és megszánja, befogadja.
Így aztán sokaknak valóban fogalmuk sincs a neveléssel kapcsolatban, de ezen segíteni utánaolvasással (én is így tanultam meg cicázni), vagy akár kérdezéssel. Ezen az oldalon arra kéne inkább figyelni, hogy ne szerepeljen ugyanaz a kérdés naponta (pl. csipás a kiscicám szeme, mit csináljak? Ez szinte minden nap..) ami nem nehéz, hiszen kérdésfeltevéskor a gép kidobja a hasonló témájú kérdéseket. Szóval, tanulni sosem késő, csak ésszel!
köszönöm mindenkinek a választ, de azt hiszem voltak páran, akik félreértettek. Nem fogalmaztam egyértelműen.
A kérdésem nem azokra vonatkozott, akik nem tudják erről vagy arról leszoktatni a kutyájukat!
Arra gondoltam, akik nem tudják, hogy egy 2 hónapos kutya játszik, nála nem jellemhiba a csipkedés vagy rágcsálás. Azokra gondoltam, akik nincsenek tisztában a kutyák biológiai és szellemi érési folyamatával.
Igen, igazad van, ez viszont nem leszoktatás. A leszoktatás egy idősebb, tehát nem kölyök állat berögzült "rossz szokásának" a kezelése. Az teljesen más, ha egy két hónapos kutya harapdál, mint mikor egy két éves. A kiskutya játszik, a gazdival való játék során rögzül a falkavezér pozíció, és szép lassan elhagyja ezt a magatartásformát.
A felnőtt kutya csipkedése viszont nyílt hadüzenet, tényleg nemkívánatos, és ekkor beszélhetünk a klasszikus leszoktatásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!