Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem olvasnak utána az emberek?

Nem olvasnak utána az emberek?

Figyelt kérdés
Akik olyan kérdéseket tesznek fel, hogy a két hónapos kutyust nem tudják leszoktatni pl a harapdálásról, rágcsálásról stb, azok vajon hogyan tájékozódtak a kutyavásárlás/örökbefogadás előtt?
2009. júl. 15. 14:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látszik nem. :S
2009. júl. 15. 14:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sehogy... Ha egy állatot vállalok az a minimum hogy még előtte elolvasok néhány alap művet a szakirodalomból - azokban meg ezek "első oldalas" dolgok.
2009. júl. 15. 14:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek..nekem 4 hós kutyum van és olvastam pl arról is hogy hogy kell leszoktatni a harapgálásról meg hasónlókról..az a minimum hogy felkészülök egy ilyen dologra:)de mondjuk kérdezzenek nyugodtan..végülis arra van ez az oldal mondjuk:)ha már olyan tudatlanok akkor idefordulnak:S
2009. júl. 15. 14:38
 4/11 A kérdező kommentje:
Huh, köszi, megnyugtattatok, hogy ezek a kérdések nem csak szerintem furcsák...
2009. júl. 15. 14:40
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek igen nagy része nem "előre megfontolt szándékkal" vesz magához kisállatot, hanem "hirtelen felindulásból", sokszor találja és megszánja, befogadja.

Így aztán sokaknak valóban fogalmuk sincs a neveléssel kapcsolatban, de ezen segíteni utánaolvasással (én is így tanultam meg cicázni), vagy akár kérdezéssel. Ezen az oldalon arra kéne inkább figyelni, hogy ne szerepeljen ugyanaz a kérdés naponta (pl. csipás a kiscicám szeme, mit csináljak? Ez szinte minden nap..) ami nem nehéz, hiszen kérdésfeltevéskor a gép kidobja a hasonló témájú kérdéseket. Szóval, tanulni sosem késő, csak ésszel!

2009. júl. 15. 14:54
 6/11 anonim ***** válasza:
52%
én kb 2 éve olvasgatok utána kutyás szakirodalomnak, pszichológiának, hogy mit hogyan. Néha ezek nem működnek gyakorlatban, akkor rakok fel kérdést. Mert mondjuk tudom az egyik lehetséges választ, de az nem vált be, másik lehetőség érdekelne(ilyenkor szoktak jönni a kedves emberek, h "miért nem olvasol utána?". ).
2009. júl. 15. 16:56
 7/11 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a választ, de azt hiszem voltak páran, akik félreértettek. Nem fogalmaztam egyértelműen.

A kérdésem nem azokra vonatkozott, akik nem tudják erről vagy arról leszoktatni a kutyájukat!

Arra gondoltam, akik nem tudják, hogy egy 2 hónapos kutya játszik, nála nem jellemhiba a csipkedés vagy rágcsálás. Azokra gondoltam, akik nincsenek tisztában a kutyák biológiai és szellemi érési folyamatával.

2009. júl. 15. 20:35
 8/11 anonim ***** válasza:
legtöbb helyen azt olvastam, hogy ne hagyjuk, h minket rágcsáljon, mert később durvulhat.
2009. júl. 15. 21:39
 9/11 A kérdező kommentje:

Igen, igazad van, ez viszont nem leszoktatás. A leszoktatás egy idősebb, tehát nem kölyök állat berögzült "rossz szokásának" a kezelése. Az teljesen más, ha egy két hónapos kutya harapdál, mint mikor egy két éves. A kiskutya játszik, a gazdival való játék során rögzül a falkavezér pozíció, és szép lassan elhagyja ezt a magatartásformát.

A felnőtt kutya csipkedése viszont nyílt hadüzenet, tényleg nemkívánatos, és ekkor beszélhetünk a klasszikus leszoktatásról.

2009. júl. 16. 12:48
 10/11 anonim ***** válasza:
68%
Án azt nem értem, hogy miért nem olvassák el a kérdés feltevése ELŐTT az oldal által feldobott hasonló kérdéseket. Simán felteszik ugyanazt a kérdést nyolcvanadszorra is. Szóval oké, hogy gyakori kérdések, na de ennyire... O.o
2009. júl. 16. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!