Elég a száraztáp?
Figyelt kérdés
2009. júl. 15. 09:41
1/17 anonim válasza:
Azt szokták mondani igen, de a legjobb, ha fele száraztáp és fele házi... (Persze csak olyan dolgok, amik kutyának is való.)
2/17 anonim válasza:
Ez attól függ, hogy a táp tartalmaz-e mindent, amire a kutyusnak szüksége van. Ez ugyebár nem minden tápról mondtató el, ezért a kérdésre általánosságban nem lehet válszolni.
3/17 anonim válasza:
Ha jó minőségű száraztápot kap a kutya, amiben minden vitamin és ásványianyag megtalálható, akkor elég. Nálunk 8 hetes kora óta Eucanuba tápot kap a kutyánk, lassan 10 éves lesz. Soha nem kapott házikosztot, teljesen jó kondiban van.
4/17 anonim válasza:
szerintem ne csak tápot adj neki, hanem konzervet is és házi kosztot is:)
Fő a változatosság :D
5/17 anonim válasza:
Összevissza zabáltatni felesleges a kutyát, mert az emésztése látja kárát. A kiegyensúlyozott, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmazó táplálkozás a lényeg, akár tápot kap, akár csak házikosztot. Nem a változatosság a lényeg a kutyánál, hogy összevissza legyen etetve, mert fosni fog, mint a lakodalmas kutya.
6/17 anonim válasza:
Nem minden esetben. Jó ha a kutya száraztápot eszik, de hogy mindig az már nem jó. Húgyköve lehet elsősorban tőlle. Szerintem azért néha lehetne addni egy kis főtt csirkehúst+rizst.
7/17 anonim válasza:
Mint már írtam fent, a mi kutyánk 8 hetes korától száraztápot kap, a lehető legjobb minőségűt. Lassan tíz éves, egészséges mint a makk, se nem kövér, se nem sovány. Az előző kutyánk is csak is csak ezt kapott. Volt egy befogadott kutyánk, akit már felnőttként fogadtunk be nem teljesen egészségesen és két éve pusztult el, kb 15 évesen, ő amikor ide került, akkor házi kaját evett mert nem ismerte a tápot. Aztán a másik kutyánk mellett rászokott és az orvos szerint a magas életkort ennek köszönhette.
8/17 anonim válasza:
Az enyém is kb 3 hónapos korában kezdte el enni a Hill's tápot. Én se szarral etettem a kutyám, de egy kutyának nem csak szárazat kell kapnia. Ez olyan dolog mintha egy ember is csak tofun élne vagy nem tudom. Nekem yorkiem van ő főtt csirkemmellett szokott enni és persze kap tápot is. De nem tápon fogja leélni az egész életét.
9/17 anonim válasza:
én is annak a híve vagyok hogy nm elég a száraztáp: az tényleg igaz hogy a későbbiekben húgycsőkövet...okozhat.
Én az 1 éves westimet pro-plan sensitive táppal etetem és ehhez hozzákeverek jó minőségű konzervet: best meal,real nature....
10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszotokat! Hobbi kutya, kiskorban Dog Chow-t kap, 1,5 éves korától pedig Willowy vagy Fidest.
2009. júl. 15. 17:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!