Kiskutya parvó?
Figyelt kérdés
Ha egy kiskutya parvós volt, de már kigyógyult belőle attól még megfertőzhet egy felnőtt idősebb kutyát, ha a felnőtt nem volt beoltva ellene?2012. júl. 21. 20:26
1/8 anonim válasza:
Ha gyógyult, akkor nem. Ha meggyógyultál, te sem fertőzöl.
2/8 A kérdező kommentje:
Tudom,de ez nagyon erős betegség és azt mondják, hogy tárgyakon akár 6 évig is elél és fertőz...Ezért aggódtam.De ha tényleg nem fertőz akkor nagyon örülök, köszönöm a válaszod :)
2012. júl. 21. 21:33
3/8 anonim válasza:
Ha otthon lett beteg, bizony, a talajban és a környezetben ott van a vírus.
4/8 A kérdező kommentje:
nem itthon hanem a menhelyen.És be szeretném fogadni de már van egy kutyánk aki parvó ellen nem kapott oltást ezért aggódok miatta.De ő már nem kölyök.Csak hogy attól hogy már nem beteg attól még a székletével nem tudja tovább adni?
2012. júl. 21. 22:40
5/8 anonim válasza:
Ha gyógyultan hozod ki, nem lesz semmi baj. Azért a meglévő kutyádnak nem ártana egy szuri, mert a parvó nem csak kutya útján terjed.
6/8 A kérdező kommentje:
Igen tudom, hogy nagyon veszélyes.És az a gond, hogy most pár hónapja vittük oltani veszettség ellen és azt mondták hogy elveszik a kis könyvet amiben az oltások vannak mert nincs benne valami sorszám...Elkértek vagy 400 ft-t az újért és abban csak a mostani oltás van.Ezért nem is tudom , hogy kiskorában kapott-e oltást ellene, de szerintem nem....Hányszor kell beoltani ahhoz hogy teljesen védje?
2012. júl. 21. 22:54
7/8 anonim válasza:
Nincs joguk elvenni a régi könyvet. Valóban van az új fajta rögzített sorszámozott könyv. Kérd csak vissza a dokitól a régit. Nem lesz baj addig, míg újra orvoshoz nem viszitek a kicsit. Akkor kérdezd meg az orvosodat.
8/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom visszakérni mert Kisvárdán ez úgy megy, hogy mindenki fogja a kutyáját (már aki becsületes és nem sajnál pár ezer ft-t) és van egy bizonyos hely ahol sorba kell állni és az orvosok beoltják..Ez mindig is így volt.Persze aki nem akar sorba állni az elviheti az állatorvoshoz is csak így könnyebb és közelebb van.De pont ezért meg nem tudom elkérni a könyvet mert nem a mi orvosunk oltotta hanem egy másik.. :(
2012. júl. 22. 12:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!