Hogyan választottátok ki a számotokra legmegfelelőbb fajtát?
Nekem rengeteg fajta tetszik, a legtöbbnek utána is olvastam és meg is felelnek az elvárásainknak.
Ti, hogyan döntöttetek egy fajta mellett?
mivel lakásba vettem a kutyát ezért fontos volt, hogy kis termetű legyen, a szomszédok miatt pedig, hogy ne legyen hangoskodó
plusz még, hogy szeresse a gyerekeket, itthon lehessen hagyni egyedül és a szőrével ne legyen gond
és így végül a mopsz mellett döntöttem
Igaz, hogy kinézetre nekem sok fajta tetszik, de ezek közül ténylegesen csak a töredékét tartanám. Fontos volt, hogy pörgős, minimum középtermetű, gazdacentrikus, játékos, de ÖV-re is alkalmas legyen (ettől az egy kritériumtól pár fajtánál eltekintettünk, így a vizslák is szóba kerültek) és van egyfajta kinézet ami tetszik is.
Mikor fajtaválasztás előtt álltunk én is letettem a voksomat 3-4fajta mellé és a párom is. 2 maradt és pár olyan ami 'talán' jelzőt kapott, az aktuális fajtát meg párom döntötte el, mert ő egy sima hobbi kutyát szeretett volna, nekem meg komolyabb terveim vannak a leendő kutyámmal, valamint ő nem szeretett volna tovább várni.
Persze a mostani kutyánk is közös, már vele is nekiálltunk hobbi szinten sportolni és próbáljuk belőle kihozni a legtöbbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!