Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A diszpláziánál mit jelentenek...

A diszpláziánál mit jelentenek ezek a jelek? HD-A (ez a mentes? Hogy nincs is a genetikájában, ugye? ), HD-B, HD-C, HD-D?

Figyelt kérdés

Illetve mi van ha a különböző jelű dp-s kutyáknak kölykei lesznek?

pl. a HD-C x HD-D? stb...

Letudnátok vezetni?

2009. júl. 14. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb fajtánál a D,E besorolású kutya a tenyésztésből ki van zárva. A C pedig csak diszplázia mentes párral tenyészthető.

D,E besorolású kutya tenyésztése etikátlan, hiszen a kölykök szinte teljesen biztosan diszpláziások lesznek. A C besorolást ugyan engedélyezik, de itt is nagy a veszély.

Mivel a diszplázia recesszíven öröklődik, még csak 1-2 generációra visszamenőlegesen szűrt, negatív kutyáknak is lehetnek beteg kölykeik, tehát minden diagnosztizáltan diszpláziás kutya tenyésztése etikátlan.

(Én csak olyan kutyát vettem, aki felmenőinek 4 nemzedékre negatív volt a szürése, soha nem is volt diszpláziás kutyám.)

2009. júl. 14. 22:07
 2/5 A kérdező kommentje:

értem, köszi.

Akkor mit jelent ez a B,C? A D, és az E,ezek szerint súlyos dp. de mi közöttük a különbség.

és olyan lehetséges hogy HD-C apa x HD-C anyának HD-A kölyke legyen?

2009. júl. 14. 22:29
 3/5 A kérdező kommentje:
és mások is válaszoljanak ;) :P
2009. júl. 14. 22:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Ugyanaz vagyok

itt mindennek utánaolvashatsz.

www. diszplázia.hu

2009. júl. 14. 22:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem dp-s a kutyusom. Látva a mindennapi fájdalmát, mozgási nehézségeit, a MEOE helyében CSAK ÉS KIZÁRÓLAG HD A-s kutyával engedélyezném a tenyésztést.
2009. júl. 14. 23:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!