Mi szükséges ahhoz, hogy egy kutyust átírassak a nevemre? A jelenlegi tulajdonost szeretném kizárni a procedúrából.
Nagyon jó lenne, ha így meg tudnám oldani és meg is tenném, mert ez volna a helyes útja. A gondom csak az, hogy haragban vagyunk az illetővel és a tulaj sajnos nagyon "már csak azért is" ember. Szóval nagy ívben let*jja a kutyát, de azért, hogy nekem rosszat tegyen nem mond le róla. Ezért szerettem volna kihagyni belőle.
Nagyon köszönöm a válaszodat :)
MA Magyarországon semmi más nem bizonyít tulajdonjogot, csak és kizárólag egy adásvételi vagy ajándékozási, illetve örökbefogadási szerződés.
Nem igazolható HIVATALOSAN a tulajdonjog oltásival, se chippel.
Akkor talán nem is olyan bonyolult a helyzet, mint gondoltam... A kutyusnak se törzskönyve, se chip-je nincs. Tulajdonképpen egy rossz körülmények közül kimentett kutyusról van szó, akit 6 évvel ezelőtt karácsonykor sikerült magunkhoz venni. Így semmiféle szerződés nincs!!! A mostani gazdi csak az oltási könyvben szerepel, ezáltal az önkormányzathoz is ő van bejelentve, mint "tulajdonos".
Azonban én tényleg teljes körűen szeretnék a gazdija lenni, különben később nagyon megüthetem a bokám! A mostani gazdi képes lenne emiatt "elintézni", még akkor is ha különösebben nem érdekli a kutyus... :(
Olvasd el az első történetet: [link]
Szerintem neked is össze kéne írnod, mennyit költöttél rá eddig, és ha nem hajlandó lemondani a kutyáról, akkor követelni tőle ezt az összeget.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a kommenteket, nagyon hasznosak voltak!
A történet valóban tanulságos, elképzelhető, hogy alkalmaznom is kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!