Egy pit bull terrierre vonatkoznak törvények?
2012. augusztus 1-jével hatályba lép az egyes állatvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 115/2012. (VI. 11.) Korm. rendelet, amely komoly szigorítást eredményez az ebtartás területén, illetve a szabályokat be nem tartók számára jelentősen emeli a kiszabható közigazgatási bírság összegét. Úgy gondolom, nem árt tisztában lenni e rendelkezésekkel.
Az ebtartás esetei
Az ebtartással kapcsolatban rögtön az elején tisztázni kell, hogy megkülönböztetünk veszélyes és nem veszélyes ebet, amelyek tartására más-más szabályok vonatkoznak, illetve az sem mellékes, hogy az ebtartásra családi házban, avagy társasházban kerül sor.
Az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról. A megkötve tartott vagy mozgásában egyéb módon korlátozott állat számára is biztosítani kell a zavartalan pihenés és a sérülésmentes mozgás lehetőségét.
ma 13:45
Helytelenül kiragadtál bizonyos részt a törvényből. Ez így nem kerek.
Én is úgy tudom, hogy már nincs nevesítve a pit mint veszélyes kutya. Az a veszélyes, amelyik emberre vagy durván állatra támad, és 2 hét megfigyelés után annak nyilvánítják.
Én több pitet ismerek, a legfantasztikusabb kutyák a világon! És ismerek egy csomó másfajtát is, amik között ott a sátán kutya képében.
Nincs nála családbarátabb, és jobb házörző. Csak jól kell nevelni, mint minden más állatot. És erre úgy látszik kezdenek rájönni végre!!!
Az általam ismert tiszat pitek szabadon szaladgálnak a többi kutyáva a kutyafuttatókban, húzzák télen a gyerekeket a szánkón, együtt alszanak a cicákkal, játszanak kiskacsákkal (nem bántják őket).
ÉS nem utolsó sorban az össze öreglány, mindenki imádja őket, és örülnek hogy van egy erős és izmos kutya a környéken, mert ők is nagyobb biztonságban érzik magukat. Persze nem feltétlenül tudják a fajta navét, de hát az előítéletek miatt ez nem is baj.
Kedves utolsó! Kinek a pap, kinek a papné. Én nem választanék másik fajtát. Nekem ez a kutya a tökéletes társ, a legmegbízhatóbb, legbarátságosabb eb a világon.
De ízlések és pofonok. Normális, épeszű embereknek csak ajánlani tudom, aki meg nem ilyen, annak nem szabad állatban gondolkodnia: semilyenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!