Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kuvasz vagy német juhász?

Kuvasz vagy német juhász?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Úgy gondoltam hogy német juhászból kant vagy kuvasz szukát szeretnék vásárolni.

Kuvaszból szuka is nagyon domináns és nehezen kezelhető?

Van 2 pulim melyik kutyával lehet jobban összebarátkoztatni?

A 2 pulim megjegyzem nagyon jól kijönnek más kutyákkal játszanak ,kicsit birkóznak más kutyákkal,de agresszió nélkül.

Melyiket ajánlanátok házőrzésre, meg úgy társnak szeretnék egy nagy kutyát,sokat sportolnék vele,sokat játszanék is vele.

Gondolom kuvaszhoz erősebb kezű tapasztaltabb gazdi kell,én azt hallottam.

Én következetesen tanítanám,nevelném,16 éves vagyok.

2012. júl. 17. 12:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Gondolkodom. Szerintem egy 16 éves ugyanúgy tud elég határozott lenni, legalábbis ha magamból indulok ki, tudtam volna akkoriban, helyes útmutatással. Ugyanúgy egy 30-40 éves is lehet képtelen a kutyanevelésre. 16 évesen már elég érett az ember szerintem.
2012. júl. 17. 21:21
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én is elég határozottnak érzem magam.

Persze suliba szeretném vinni és jó kennelből szerezném ne,és olyat választanák az alomból amely kevésbé domináns..

2012. júl. 17. 21:50
 13/22 anonim ***** válasza:
Gondoltam, hogy a 16 éves határozottnak érzi magát. Másik dolog, hogy tényleg alkalmas-e... Ha ragaszkodsz a kuvaszhoz,legalább szukát vegyél! És ki ne hagyd a kutyaiskolát, mert életveszélyes lesz a kutya.
2012. júl. 17. 22:05
 14/22 anonim ***** válasza:

Ha kuvasz:

Szocializáld emberekkel és kutyákkal. A pásztorkutyának semleges területen semlegesnek kell lennie. A saját területén így is kemény lesz és a gazda jelenléte nélkül nem tűr meg idegent.

Ami fontos, a behívás és az, hogy ne menjen el, ha Te nem engeded. Az ilyen ül/fekszik stb. dolgok feleslegesek. Ha csinálja ok, de ne erőltesd. Az őrző-védőt pedig teljes mértékben felejtsd el.

Ha németjuhász:

Nincs különösebb dolgod. Legyél következetes és kapsz egy remek társat, aki minden szavad epekedve fogja lesni.

2012. júl. 18. 08:58
 15/22 norcsika 1 válasza:
Német juhász mert nekem is van egy és odafigyelésel és türelemel belőle lehet a legjobb házörző vagy házikedvenc
2012. júl. 25. 21:43
 16/22 anonim ***** válasza:
14/15, miért felejtse el az őrző-védőt? Csak a kuvasznál gondolod ezt, vagy minden fajtánál? Miért?
2012. júl. 25. 22:05
 17/22 anonim ***** válasza:

Azért, mert a kuvasz pásztorkutya és a pásztorkutyák ösztönkészletét tönkre teszik a zsákmányszerző ösztönre felépített őrző-védő bohóckodás. Ezek a kutyák ösztönösen tudják, hogy mikor és kit kell megtámadniuk. Az őv foglalkozásokkal csak agresszívvá teszik őket.

Igazából sok fajtának nem javasolom. Pásztorkutyáknak egyáltalán nem és vadászkutyáknak sem. Nem értem, mikor a golden retrievert fogatják... Hogy mire is jó ez...

2012. júl. 25. 23:30
 18/22 anonim ***** válasza:
Egyébként pedig sok németjuhásznak sem jó és egyéb őrző-védő fajtának. A rendőrségnél sem úgy van, hogy minden kutya járőrkutya lesz. Megnézik már kölyöknek, hogy melyik mire jó. Az egyikben megvan ez a pörgés, az járőr lesz. A másik félős, de remek a szimata, az nyomkereső, kábítószerkereső, bombakutató. A harmadik rendkívül nyugodt, nem ugrik a labda után, adjuk oda vakvezető kutyának. Stb....
2012. júl. 25. 23:34
 19/22 anonim ***** válasza:
Abban egyetértünk, hogy amelyiknek nem való, az ne tanulja ezt. De pl. az enyém nj és munkavonalas, és nagyon is megvan rá a készsége, hogy öv-re járjon, őszintén szólva ezért is vettem őt. És ha megvan rá a képessége, akkor nem lesz agresszív egy öv tanfolyamtól. Más kérdés, ha egy olyan kutyát visznek, amelyiknek nem való.
2012. júl. 26. 10:27
 20/22 anonim ***** válasza:
Én a kuvaszra értettem, hogy nem szabad vele járni. NJ-vel nyugodtan, még jót is tesz neki.
2012. júl. 26. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!