Kuvasz vagy német juhász?
Sziasztok!
Úgy gondoltam hogy német juhászból kant vagy kuvasz szukát szeretnék vásárolni.
Kuvaszból szuka is nagyon domináns és nehezen kezelhető?
Van 2 pulim melyik kutyával lehet jobban összebarátkoztatni?
A 2 pulim megjegyzem nagyon jól kijönnek más kutyákkal játszanak ,kicsit birkóznak más kutyákkal,de agresszió nélkül.
Melyiket ajánlanátok házőrzésre, meg úgy társnak szeretnék egy nagy kutyát,sokat sportolnék vele,sokat játszanék is vele.
Gondolom kuvaszhoz erősebb kezű tapasztaltabb gazdi kell,én azt hallottam.
Én következetesen tanítanám,nevelném,16 éves vagyok.
Köszönöm a válaszokat.
Én is elég határozottnak érzem magam.
Persze suliba szeretném vinni és jó kennelből szerezném ne,és olyat választanák az alomból amely kevésbé domináns..
Ha kuvasz:
Szocializáld emberekkel és kutyákkal. A pásztorkutyának semleges területen semlegesnek kell lennie. A saját területén így is kemény lesz és a gazda jelenléte nélkül nem tűr meg idegent.
Ami fontos, a behívás és az, hogy ne menjen el, ha Te nem engeded. Az ilyen ül/fekszik stb. dolgok feleslegesek. Ha csinálja ok, de ne erőltesd. Az őrző-védőt pedig teljes mértékben felejtsd el.
Ha németjuhász:
Nincs különösebb dolgod. Legyél következetes és kapsz egy remek társat, aki minden szavad epekedve fogja lesni.
Azért, mert a kuvasz pásztorkutya és a pásztorkutyák ösztönkészletét tönkre teszik a zsákmányszerző ösztönre felépített őrző-védő bohóckodás. Ezek a kutyák ösztönösen tudják, hogy mikor és kit kell megtámadniuk. Az őv foglalkozásokkal csak agresszívvá teszik őket.
Igazából sok fajtának nem javasolom. Pásztorkutyáknak egyáltalán nem és vadászkutyáknak sem. Nem értem, mikor a golden retrievert fogatják... Hogy mire is jó ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!