A kutyám rettenetesen vedlik. Normális ez?
Nemrég hoztunk a menhelyről egy fiatal kutyát. Szinte biztos hogy szamojéd, az állatorvos is azt mondta.
Sokat olvastam róla, hogyan kell ápolni a szőrét, és szerettem volna ezt a gyakorlatba is beültetni, de valami nem stimmel... Ahogyan fésülöm, úgy lehet kihúzni a szőrét, mint egy madzagot, és sok helyen úgy jön belőle, mintha lenne rajta vagy 5 tonna szőr...
Én jóhiszeműen azt hittem jól csinálom, úgyhogy szépen elkezdtem kézzel kihuzigálni a szőrét, hiszen úgy gondoltam, hogy ha kijön, akkor miért kéne otthagyni...?
Csakhogy már a kutya oldalán is voltak kétségeim, de amikor a gallérjához értem, abbahagytam a fésülést, mert szinte eltüntettem az egész aljszőrzetét... Látni a kutya bőrét, anélkül hogy széthúznám a szőrét, holott a hátán akárhogyan fésülgetem, nagyon nehezen látni meg... Úgy érzem, kiszedtem a kutya összes szőrét... Nem tudom, hogy az aljszőrzetet-e vagy a fedőszőrzetet, de eltűnt a gallérja, szegénykém most úgy néz ki mint a kopasz nyakú kakas... Természetesen van ott szőr, csak olyan kevés, és az egész kutya távol áll azoktól, amik a képeken vannak...
Még csak nem is hasonlít :(.
Fésülni már egyáltalán nem merem, nem akarok tovább rontani a helyzeten...
Mi lehet ennek az oka? Kérlek segítsetek, beteg a kutyus? A viselkedésével semmi baj, játékos és vidám...
Elnézést a hosszúra nyújtott magyarázatért, remélem azért érthető volt!
1. Azért nem vittem még orvoshoz, mert ma fésültem ki.
2. Elolvastam egy cikket, neten is olvasgattam, mind azt írták, ilyenkor teljesen elhullatja az aljszőrzetét, így szinte biztos, hogy természetes a dolog.
3. Az állatorvostól kértem időpontot. Jövő hét szerdán megyünk.
Azért kérdeztem itt, mert reméltem egy-egy jó tippet, amit meg is kaptam a belinkelt cikk formájában, és örültem is neki. Mindenesetre az orvos valószínűleg tud majd okosat mondani. Azért köszönöm a segítő szándékú kommenteket.
Így lesz! :)
Köszönöm a cikket, tényleg nagyon hasznos volt, utána még néhány helyen is ugyanazt olvastam.
Orvoshoz amúgy is el kellett mennünk a közeljövőben oltás miatt.
A tápot mindenesetre lecserélem, és vitamint is veszek neki, hogy gyorsabb legyen az aljszőrzet visszanövekedése.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!