Az alábbi fajták közül melyik a legolcsóbb tenyésztőnél?
Német juhász
Magyar vizsla
Dobermann
és kb mennyibe kerülnek ezek a fajták ??
ja és hobbi kutya lenne :)
14.20: akkor megint ott vagy h nem feltétlen olyan kutyát kapsz mint amilyet szeretnél...hanem amilyet a gép dob, mert azért tudjuk h a párosítás nagyon fontos.
Én eddig olyannal találkoztam h született egy színhibás kutya és azt a tenyésztő fölajánlotta olyannak akiről azt gondolta h érdekelné. De olyanról h valaki tudatosan hibás - és ezért olcsóbb - kölyökre várt volna....hát az nekem fura...
Aki hobbi célra, családi kutyának keres azt általában nem érdekli a párosítás, csak legyen egészséges. Akinek fontos a párosítás és sportolni, dolgozni, kiállításozni szeretne vele azoknál meg ezek a hibák eleve kizáró tényezők és egy bizonyos mértékig mindegy nekik az ár, csak jó legyen a kutya.
Mind a kettőből van: van hogy a tenyésztő tud már eleve ilyen embert, aki régóta vár kutyára, vagy csak szívesen odaadná neki, de egyre többen is keresik ezeket a kutyákat, általában a "drágább" fajtákban, vagy ahol valószínűsíthető a színhiba, a többit tényleg nem lehet 6-8 hetes korban megítélni, kivéve a félheréjűséget. Tudom ez is leszállhat még utólag, de olyan kutyát nem adnak ki munka/kiállítási céllal akinek nem szállt le még mind a 2 az elvitel időpontjában.
nekem se számítana ,hogy színhibás,foghibás stb..
fő ,hogy egészséges legyen!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!