Szerintetek hány állattól (kutyától) számít soknak a létszám egy tenyésztőnél amiért ti már nem vennétek tőle?
én elsősorban a tisztaságot, hogy tartja a kutyákat stb... nézném.
Nem feltétlenül létszámfüggő....
De azért egészséges berkeken belül kell tenyészteni !
Vannak jó ismerőseim, akiknek 23 kutyájuk van. Ezek közül csak 4 kutya van bevonva a tenyésztésbe, egy kan és három szuka, a többi ivartalanított, leginkább nyugdíjas, hobby kutya vagy gazdától vissza vett eb, amiért az nem megfelelően tartotta.
Hihetetlen lelkiismeretes tenyésztők, bármilyen kiállításon, munka vizsgán megállják a helyüket az általa lehozott kölykök.
Nem a kutyák létszáma szabja meg, hogy ki milyen tenyésztő lesz.
Most ezért lehet sokan lehurrogtok, de szerintem igenis számít, hogy hány kutya van a tenyésztőnél, szerintem az ideális kb 7-12 kutya. Ezzel már komolyan, minőségben lehet tenyészteni, de azért még kaphatnak egyéni figyelmet a kutyák. Ennél sokkal többel egyszerűen nem lehet megfelelő minőségben foglalkozni, nekem összesen 2 kutyám van és még így is néha úgy érzem nagyon meg kell osztani a figyelmemet kettejük között.
Persze, nem vitatom van olyan tenyésztő, aki 100 kutyát tart jó körülmények között, ápoltan, de mégis, nekem ez olyan kiábrándító, hogy gondozók foglalkoznak a kutyákkal vagy esetleg nem jut elég figyelem mindegyik kutyának. Szerintem így pont a lényeg veszik el, a kutya és ember közti szoros kapcsolat. Egy jó tenyésztő az én szememben családtagként kezeli a kutyáit, ezt persze 20-50 kutyával lássuk be, lehetetlen megtenni.
Nekem egy kennelnél, ha nincsen fizetett dolgozó 20 kutya már soknak számít, bár nem jelenteném ki, hogy nem vennék attól, akinek ennél több van, de nem tartom ideálisnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!