Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek hány állattól...

Szerintetek hány állattól (kutyától) számít soknak a létszám egy tenyésztőnél amiért ti már nem vennétek tőle?

Figyelt kérdés
2012. júl. 5. 15:44
 1/7 anonim ***** válasza:

én elsősorban a tisztaságot, hogy tartja a kutyákat stb... nézném.

Nem feltétlenül létszámfüggő....

De azért egészséges berkeken belül kell tenyészteni !

2012. júl. 5. 15:48
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Vannak jó ismerőseim, akiknek 23 kutyájuk van. Ezek közül csak 4 kutya van bevonva a tenyésztésbe, egy kan és három szuka, a többi ivartalanított, leginkább nyugdíjas, hobby kutya vagy gazdától vissza vett eb, amiért az nem megfelelően tartotta.

Hihetetlen lelkiismeretes tenyésztők, bármilyen kiállításon, munka vizsgán megállják a helyüket az általa lehozott kölykök.

Nem a kutyák létszáma szabja meg, hogy ki milyen tenyésztő lesz.

2012. júl. 5. 15:54
 3/7 anonim ***** válasza:
A létszám annyira nem számít nekem, bár tény, hogy ha valakinek pl 50kutyája van azon már elgondolkoznék. A tartás, eü szűrések, kiállítási és munka eredmények sokkal többet nyomnak a latba.
2012. júl. 5. 16:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Most ezért lehet sokan lehurrogtok, de szerintem igenis számít, hogy hány kutya van a tenyésztőnél, szerintem az ideális kb 7-12 kutya. Ezzel már komolyan, minőségben lehet tenyészteni, de azért még kaphatnak egyéni figyelmet a kutyák. Ennél sokkal többel egyszerűen nem lehet megfelelő minőségben foglalkozni, nekem összesen 2 kutyám van és még így is néha úgy érzem nagyon meg kell osztani a figyelmemet kettejük között.

Persze, nem vitatom van olyan tenyésztő, aki 100 kutyát tart jó körülmények között, ápoltan, de mégis, nekem ez olyan kiábrándító, hogy gondozók foglalkoznak a kutyákkal vagy esetleg nem jut elég figyelem mindegyik kutyának. Szerintem így pont a lényeg veszik el, a kutya és ember közti szoros kapcsolat. Egy jó tenyésztő az én szememben családtagként kezeli a kutyáit, ezt persze 20-50 kutyával lássuk be, lehetetlen megtenni.

Nekem egy kennelnél, ha nincsen fizetett dolgozó 20 kutya már soknak számít, bár nem jelenteném ki, hogy nem vennék attól, akinek ennél több van, de nem tartom ideálisnak.

2012. júl. 5. 17:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Kb 5 fölött. Ismerek olyat akinél 10-20 kutya van, hát visszataszító, én biztos nem vennék olyantól. Vannak olyanok is akik luxuskörülmények között élnek, profi személyzettel, de nekem ez sem jön be, rideg és a gazdával nem lehet komolyabb személyes kapcsolatuk. Lehet, hogy így jobb eredményeket lehet elérni, de nekem nem kell.
2012. júl. 5. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:
72%
nekem fontos, hogy a kutyák jól szocializáltak, emberhez szokottak legyenek. Munkavizsgájuk is legyen mondjuk. Hány kutyával lehet úgy foglalkozni, hogy munkavizsgára járunk vele, tanitjuk, foglalkozunk vele? Még teljes állásban is, 5-10 kutyával nem többel, szerintem. Afölött lehet, hogy fizikailag jól tartja őket, de a személyes foglalkozásra már egyszerűen nem juthat elég idő.
2012. júl. 5. 19:12
 7/7 anonim ***** válasza:
az attól függ. ha van mondjuk 5-6 idősebb kutya , az a tenyésztőt dicséri, mert öregkorukra is megbecsült tagjai a tenyészetnek, és nem elaltatják, eladják, vagy menhelyre dugják őket. Ha segitséget vesz igénybe a kiképzés terén az sem bűn, hisz még 1 kutyát is nagy dolog felkésziteni munkavizsgára, nemhogy 3-at, négyet. És az a kutya is kötődik, max. nem a tenyésztőjéhez, hanem a tréneréhez. Honlap alapján megint nem lehet itélni, mert lehet fel van sorolva 25 kutya, de abból csak 6 él a tenyésztőnél, a többi társtulajdonban van gazdiknál. Ha 100 kutya él el telepen, az nekem már nagyon sok. Mégis lehet vennék kiskutyát, ha olyan lenne a párositás, és tényleg tisztán jólápoltan tartanák a kutyákat.
2012. júl. 5. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!