Rövid szörű kutyafajták?
Ez így nagyon tág :)
Mozgásigénye és a mérete sem mindegy :) Mi lenne az elképzelésed?
Nekem bullmasztiffom van panelban. Szereti a gyerekeket, nem nagy a mozgásigénye és a lakásban nyugodt, a szomszédok egy hangját sem hallják.
Hát nem tudom, nekünk itt sokunknak az a tapasztalatunk, hogy a tacskó nem viseli túl jól a gyerekeket. Sokan írták, hogy tacskó harapta meg őket (ahogy engem is és ismerősömet is).
Általánosságban azt lehet egyébként elmondani, hogy a nagytestű kutyák ingerküszöbe sokkal magasabb, mint a kistestűeké...
Jó idegrendszerű, jól nevelt tacsi nem fogja a gyerekeket bántani. Inkább azért nem javaslom ezt a fajtát, mert a gerince nagyon gyenge, nem tesz jót neki, ha egy gyerek húzza-vonja szegényt, durván játszik vele, stb.
Vizsla? Igaz, hogy nem tipikusan egy nyugodt fajta, viszont család barát és sok fajtát első sorba a szőrük miatt csak lakásban érdemes tartani. Corgie? Kevesebb mozgást igényel, szintén gyerekbarát, család centrikus kutya. Vagy pincser? Ezt a fajtát is csak lakásban lehet tartani, kis testű, értelmes, mozgékony, megint csak gyerek barát, bújós kutya. A whippet is nugodt, család centrikus, lakásba való eb, ezt is tudnám ajánlani. Sőt, gyerek mellé nyugodt szívvel tanácsolom még a staffordshire-t, pit bull-t, bullterriert is. Mind három fajtának a családja az első.
cavalier king charles spániel. azt hallottam h 1 nagyon nyugodt könnyen tanítható kedves fajta és nem erőszakos tehát ellentétben a tacsival ő nem fogja "kierőszakolni" a szeretetedet. igaz hosszúkás a szőre de nem igényel sok ápolást
komondor is jó lehet.hosszú szőrű de öntisztuló és nagyon nyugodt és csöndes ráadásul vigyáz a gyerekekre(gondolom én)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!