Tenyésztőnél ha csak hobbi célra szeretnék kutyát, mennyivel olcsóbb, mintha kiállítás vagy tenyésztés céljából venném?
5 500.-ft-al olcsóbba hobbi, hiszen annak nem kell a törzskönyv:)
mivel ennyibe kerül a t.k!
köszönöm a sok választ!!
ha oda jutok és tényleg lenne 4-5 hónapos kutya aki passzolna hozzám,akkor lehet,hogy megvenném,de ha nincs akkor marad a fiatalabb :)
én mondjuk szukát szeretnék,mert azokat könnyebb nevelni, a kanok kicsit dominánsabbak és tüzelési időszakban nehezebb velük, és az ivartalanítás sem segít,csomó ismimnek kan kutyája van és ivartalanított ettől függetlenül ugyan úgy be vannak gerjedve a szukákra nah mindegy 1... :)
azért kérdezősködik ilyenkor mert szeretek mindent előre megtervezni :) volt pár a honlap ami szimpatikus
a King of Darkness tetszett a legjobban,de szerintem ott megvannak az árak,mert a neten sok helyen szerepelnek..
hogy a legjobb meg minden..
aki esetleg tudna olyan kennelt ami nem sztár vérvonalú,de egy átlagos tenyésztő, azt megköszönöm,ha a honlap címet leírná :) :)
Csak akkor kapod meg olcsóbban, ha hibás is a kutya (fog/ harapás/ félheréjű), vagy ha valamiért ott maradt, bár ilyen ritkán van. Egy teljesen egészséges, akár továbbtenyésztésre is alkalmas kölyköt nem fognak hobbi célra olcsóbban adni, főleg, hogy a tenyésztőnek az az érdem, ha a tőle származó kutyák jól szerepelnek egyes megmérettetéseken legyen az egy szimpla kiállítás vagy munka.
Olyanról viszont már hallottam, hogy egy ígéretes kutyát azért adtak olcsóbban, hogy a közelben -országban- maradjon (lett volna rá külföldi vevő, aki majdnem a 3x-os árat is kifizette volna) és a leendő magyar gazdi szerződésben vállalta vele a kiállításozást és a kiképzést, míg a külföldi vevő csak házi kedvencnek szerette volna.
Ha ezek után szeretnél fülvágott kutyát venni, akkor bizony nehéz dolgod lesz, nem biztos, hogy a tenyésztő vállalni fogja vagy az azzal járó kockázatot, vagy a külföldi utat, valószínűleg a vágásról majd magadnak kell gondoskodnod.
Nem csak akkor kapja meg olcsóbban, ha hibás a kutya.
Az tény, hogy a tenyésztésre vásárolt kutyák gazdái választanak először és csak utána jön az, aki hobbi célra venné. De összességében az én tapasztalatom szerint ez nem befolyásolja. Van egy alom, ahol lesz mondjuk 6-7 kiskutya, de mondjuk csak egyet vesznek tenyésztési célra, de még másik 2 is alkalmas rá, nem fogják azért nem odaadni, vagy éppen drágábban adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!