Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy héten egyszer vagy többszö...

Egy héten egyszer vagy többször is lehet fürdetni?

Figyelt kérdés
Fogok kapni egy yorkit aminek nagyaon örülök mert már rég szerettem volna, nem szeretném ha koszos lenne tehát egy héten többször is meglehete fürdetni? Szabad mosni a fogát? Vannak külön kutya fogkrémek?
2009. júl. 12. 13:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Jaj szegény kutya :) Elég ha 2hetente megfürdeted, egyéb időben elég ha a mancsait megmosod hogy esetleg ne hordja be a koszt a házba. De ez a 2 hetente fürdetés is csak a szobakutyákra vonatkozik, a nagykutyákat 3havonta szabad csak.
2009. júl. 12. 13:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy hetente fürdesd!!! Tönkre teszed a bőrét, szőrét! Fél évente egyszer, kímélő kutyasamponnal. Volt yorkim, akkor se fürdettük többet, amikor szinte hetente kiállításra vittük. Fésüld át naponta alaposan mindenhol, az elég. (Persze, ha saras lett a tappancsa, vagy koszos a feneke vagy a pofija, azt tiszta vízzel le lehet mosni, de csak tiszta vízzel!)
2009. júl. 12. 13:41
 3/11 anonim válasza:
90%
Nekem az állatorvos mondta hogy a gyakori fürdetés a kutyáknál tönkre teszi a bőrüket,szegényke vakarózni fog mert kiszárad teljesen a bőre.Ő nem ember.Nekem csivavám van és kb 3 havonta szoktam fürdetni kutyasamponnal.Az böven elég.
2009. júl. 12. 13:46
 4/11 A kérdező kommentje:
jo de az egyik barátnömnek van egy westie-je és az mindig olyan büdös csak nem akartam hogy az enyém az legyen bosánat ezeket nem tudtam csak nagyon jo gazdája szeretnék lenni. Ja és akko van kutyafokrám vagy nincs?
2009. júl. 12. 13:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

13:41-es vagyok.

Ha egy kutya büdös, annak oka van, és az nem a fürdetés hiánya! Néha el kell vinni a kutyákat kutyakozmetikus, vagy orvoshoz, aki kinyomja a bűzmirigyét. Szájszag ellen szintén doki a megoldás, mert az betegségre utalhat, de lehet, hogy csak simán le kell szedni a fogkövet. Kutyafogkefét még nem láttam, de vannak fogtisztító rágcsálnivalók. Emberi fogkrémet ne próbálj, mert olyan anyagokat tartalmaz, ami mérgező. (Igen, ránk is, csak egyrészt mi nem nyeljük le, másrészt nekünk jóval nagyobb mennyiség kell a mérgezéshez, mint a 2 kilós kutyának...)

2009. júl. 12. 13:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Van kutyafogkrém és kutyafogkefe is.A fressnapfban lehet kapni,nem is olyan drága.A fogkeféből van sok fajta én olyat használok(illetve a kutyám)amit ujjra lehet húzni.2db van egy csomagban és 400ft.A kutyafogkrém 1000ft.Nekem beaglém van és nagyon bevált.Fürdetni tényleg ne fürdesd hetente!
2009. júl. 12. 14:09
 7/11 A kérdező kommentje:
köszönöm az utolso válasz adónak persze a többinek is
2009. júl. 12. 14:19
 8/11 anonim válasza:
Nekem is yorkim van...én sós vízzel szoktam mosni a fogát, nagyon szereti :) fürdetni meg,2,5 hetente szoktam, kivétel ha pl. belefut egy tócsába :D
2009. júl. 14. 19:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Attól függ hogy mennyire leszz koszos egy nap!!
2009. júl. 14. 19:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem is ölebem van,és mivel tudjuk hogy nem könnyű egy ilyen kis állatot úgy szeretgetni ,hogy az ember ne engedje fel az ágyára,esetleg még mellette is aludjon a kutya.:)Ezért hogy a mindennapos kosztól ami egy séta után rajta marad a kutyuson,én úgy döntöttem hogy 7 vagy 10x-es arányban hipoalergén sampont vízzel összekevertem,és séta után,mikor alváz mosás van,így a lábacskáit megmosom vele.A popsiját is kis vattapamaccsal,szintén tisztán tartom és a kis száját csak tiszta vízzel mosom meg,Előtte is megfésülöm és utána is,így a por elég jól távozik a kefétől a szőrből.Így a kutyus egész tisztán tartható és mivel nem fürdetésről van szó,csak a lábairól és poporól,így nem kapott még semmi bőr betegséget a kutyusom.Ezt a kutya dokim is tudja és azt mondta,ha nincs iritáció,akkor semmi gond.Már 2 éves a havanesem és nagyon szereti ha tiszta!:)És nekünk sem mindegy hogy kicsi kutyánk,milyen koszosan és büdösen van mellettünk,mert a kosznak azért csak van szaga!;):-)
2009. júl. 14. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!