Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet fehérjeallergiás a kutyám?

Órai Andrea kérdése:

Lehet fehérjeallergiás a kutyám?

Figyelt kérdés
Nagyon szereti a csirkehúst, de kb 1 hónapja, ha simogattam a hátát, összerántotta és korpás volt a szőre. kb 2 hétre visszafogtam a csirkét, más husit kapott. Elmúltak a tünetek. Azt hittem jól van, újra adtam neki csirkét. Megint kezdi a hát összerándulást :-(. Az a baj, hogy nem nagyon eszik mást. Otthagyja a tésztát, rizst, konzervet. Most akkor soha többet nem ehet csirkehusit?
2012. júl. 11. 20:32
 1/4 anonim ***** válasza:

itt az alapokkal vannak gondok..

1. ha látod hogy nem bírja minek adsz neki újra? Ha te allergiás/érzékeny vagy valamire te se eszed onnéttól,hiába finom. Én kutyám is allergiás rá,elkerüljük ennyi nincs baja

2. Mi az hogy tészta meg konzerv?? Ez 0 ez nem étrend. Vegyél neki normális tápot(nem pedigree és chappy meg friskies,meg tescos vackokat),hanem minimum középkategóriásat és tapasztald ki melyik a legjobb nektek,amiben nincs szárnyashús.

3. Nem nem ehet soha többet csirkehúst,és nem is játszthat ki téged. Ha nem eszi meg a tápot,elveszed tőle.Este lerakod újra ha nem eszi meg megint elveszed tőle. Előbb utóbb éhes lesz megeszi,ne aggódj nem fog éhenhalni:) Az is megoldás táphozszoktatásnál ha elkevered valamivel először, pl májkrém,párizsi,konzerv,tonhal stb. és fokozatosan kivonod belőle.

ennyi a lényeg,nem tragédia,ne fújd fel a dolgot.Sok kutya ilyen.

2012. júl. 11. 20:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Vidd el állatorvoshoz, aki kivizsgálja, és megmondja, hogy a csirkehústól van-e baja. Ne diagnosztizálj otthon egyedül. A húsmentes étrendet viszont felejtsd el, hacsak nem akarsz vitaminhiányt a kutyádnak. De majd a doki felvilágosít erről is.
2012. júl. 11. 21:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi az hogy összerántja a hátát?én még ilyen tünetről fehérje allergiánál az életbe nem hallottam.....kicsit utána nézhetnél dolgoknak mielőtt hülyeségeket kérdezel.fehérje allergia néhány JELLEGZETES tünete:habos nagyon bűzös hasmenés,piros has,fül és a mancs nyalása rágása(amolyan bolhászós stílusban) néha hányás.
2012. júl. 11. 22:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Természetesen elviszem állatorvoshoz, mert felelős vagyok érte. Azért kérdeztem ezen az oldalon, mert azt gondoltam tapasztaltabbak vagytok mint a kérdező. Nem húsmentes, csak csirkehúsmentes ételre gondoltam. Azért adtam újra, mert csak hallottam erről, nem akartam addig elvinni amíg nem biztos. 15 éve van kutyám nem vagyok annyira tapasztalatlan, de ilyennel még nem találkoztam. Köszönöm a válaszokat, de azt hiszem, többet tőletek nem kérdezek semmit, nem számítottam ilyen kioktatásra.
2012. júl. 12. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!