Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért rontanak így nekem az...

Miért rontanak így nekem az ismeretlen kutyák a a kapukból?

Figyelt kérdés
tehár arra gondolok hogy megyek békésen az utcán és egyszercsak váratlanul ha olyan kapuhoz érek nakirontanak a nagy testű kutyák a kapunak és majd megeszik az embert úgy ugutnak míg elmegyek a kapu előtt, biztos ti is tapasztaltatok már ilyet. na ez mitől lehet? ezen gondolkodtam. mert ha se nem ingerlem a kutyát, veszélyesnek sem látszom csak békésen sétálok, miért reagálnak így?
2009. júl. 12. 00:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Igen, jelezzen, ha van mit. De ha egy szerencsétlen járókelő épp ott megy el, akkor azért ne csináljon már fesztivált.
2010. júl. 19. 14:49
 12/15 anonim ***** válasza:

És ezt egy kutyának hogy magyarázod el??

Ráadásul ezeknek a szerencsétleneknek ez a legnagyobb inger az életükben (elmegy egy ember a kapu előtt). Ezen kutyáknak a 80%-a kint sem volt a kapun kívül.

2010. júl. 19. 15:17
 13/15 anonim ***** válasza:
Akkor ne az legyen már a szar, aki szerint hülyén viselkedik a kutya, ha egyszer így van. Nem normális viselkedés, lehet, hogy a gazdája hibája, de attól én nem fogok tapsikolni neki, hogy megsüketülök és megrémülök, mikor elmélázva megyek az utcán, vagy éjszaka 30 fokban nem lehet nyitott ablaknál aludni, mert bárki erre jár, üvöltenek a kutyák.
2010. júl. 19. 15:24
 14/15 Septimius ***** válasza:
Szerintem az ilyen kutyáknak a gazdája a hibás. Egyrészt nem tanították meg neki, hogy az utca közterület, és az arra járók nem jelentenek veszélyt rá nézve. Kétrészt nem foglalkoznak vele eleget: keveset szeretgetik vagy sétáltatják. Sajnos ebben az országban sokak szerint az a kutyatartás, hogy bevágjuk a kertbe, aztán majd kifutkozza magát. (A mi kutyánkat rengeteget sétáltatjuk, soha senkit nem ugat meg, a környéken lévő többi kutya közül is az ugat a legjobban, akikkel nem törődnek)
2010. júl. 19. 18:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem rossz az, hogy jelez a kutya, de csak akkor, ha már ott áll a kapuban és nem tágít, esetleg már be is ment és az ajtón matat(feszeketi, kopog). Volt mikor a kaputól messze mentem és akkor is mondták, azt már nem kéne. (Póráz két végént ajánlom figyelembe, mert csak jutalomfalat és síp kell hozzá)! Ezekkel hatásosan le lehet szoktatni a kutyust a felesleges ugatásról, de másról is. És nincs olyan, hogy öreg kutya buta kutya, mert 10 éves kutyát is be lehet tanítani, hogy ül feküdj, állj fel stb! Itt csak lusta kutyagazdik vannak. Az más kérdés, hogy beismerik-e, hogy lusták.
2010. júl. 21. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!