Kutyasétáltatás - jó időpont és gyakoriság?
Ha még kiskuytáról van szó, és még nem szobatiszta fontos a redszeres séta ugyan abban az időpontban. Persze ez már akkor is igaz rá, ha felnőtt. A kutyák szeretik ha van egy napirendjük és az mindig úgy zajlik. Az én beagle-m pl megszokta h ha hazajövünk kimegyünk vele játszani, és ha esik, akkor is ott ül az ablak alatt. Ha nem olyan nagy a kutya mozgásigénye, vagy kistestű nem kötelező vele hosszú sétákat tenni. És ha túrázni támad kedved nyugodtan vidd magaddal, szerintem nem befolyásol semmit :)
2009. júl. 11. 01:10
2/10 A kérdező kommentje:
[link]
Ő a kiszemeltem,akit örökbe szeretnék fogadni. Három éves ivartalanított szuka. Azért ilyenek az időpontok, mert suli mellett máskor nem tudom megoldani a rendszeres sétát. Én nagyon mászkálós vagyok. Most h nyár van mindíg megyek vmerre. Ha más nem kiülök a szigetre a dunapartra. Tehát sokszor mászkálnék el vele így. Lényegében minden hétvégén.:)
nagyon szép kutyus hát igen, neki biztos van mozgásigénye, de ha sokat szoktál sétálni,csavarogni,túrázni az mindig jó ha viszed magaddal. Ha 3x sétálsz vele egy nap, nem is kell mindig 1-2 órákat sétálni vele. Elég ha max 45 percet reggel délután és este. Perzse ez attól is függ, hogy van e alkalma kifutni magát póráz nélkül egy elzárt területen, vagy csak pórázon sétáltatod. Egy biztos! A rendszeresség mindenképp fontos! A napi séták legyenek lehetőleg mindig ugyanabban az időpontban!
2009. júl. 11. 01:20
4/10 A kérdező kommentje:
Van az utcánkban egy elkerített hely a kutyusoknak. a szomszédban élő kutyukat is oda hordják. Volt h én vittem oda ki őket. De írják a honlapon, h könnyen megijed és akkor menekül. Ezért félnék elengedni a pórázról
Egyenlőre természetesen ne engedd el, tölts vele sok időt h megszokjon és bízzon benned, utána ha már visszatudod hívni magadhoz, nyugodtan próbálkozz vele, egyenlőre csak akkor amikor nincs ott senki. Aztán szépen fokozatosan igy tovább :)
2009. júl. 11. 01:27
6/10 A kérdező kommentje:
Ja igen! Tudom h a séták mindíg ugyanakkor kell h legyenek. Nagyon készülök rá, -bár még tesómat mg kell győznöm mert van egy 7éves cicánk, aki egyébként jól kijön a kutyákal. De benti cica. - már több mint 10 könyvet kiolvastam a kutyatartásról de még van egy pár darab itt az éjjeliszekrényemen. Nagyon szeretném, ha befogadhatnám, mert anyu belemenne, de tesóm nagyon ellenáll. De én első látásra beleszerettem Szendibe. :) Remélem sikerül tesómat meggyőznöm, és minél hamarabb h még szeptember előtt legyen időnk összeszokni.
Nos nekem is van épp egy problémám, a te kérdésed alatt megtalálod a storymat, ha érdekel olvassd el és ha tudsz szólj hozzá, segits nekem :) előre is köszi ^^ reméle belemegy a tesód és boldog kutyatulajdonos leszel :)
2009. júl. 11. 01:30
8/10 A kérdező kommentje:
Írtam neked egy elég szép hosszú fogalmazást:) Én is remélem bár nem látok rá nagy esélyt, mert makacs ő is, de én is az vagyok. És sztem a cicának se lenne rossz ha nem lenne egész nap egyedül. De majd meglátjuk. Meg nemsokára lehet h költözünk és akkor valszeg tesóm különmegy és viszi a cicát is. De én most szeretném a kutyust, mert most va arra időm h összeszokjunk. utána is mindíg lesz elég időm rá, de akkor már suli van. most viszont még 1 hónapig 0-24ben vele tudnék lenni. :)
Végre valaki aki menhelyről fogad örökbe kutyát és nem 150.000Ft.ért vesz magának!
Nagyon szép tőled!
Szerintem a rendszeresség a lényeg a sétáltatásnál.Juti falattal pedig megtaníthatod,hogy szót fogadjon neked de még akkor is nagyon sok időnek el kell telnie,hogy nyugodt szívvel elengedd póráz nélkül ha olyan nagyon félős.Ha megijed valamitől akkor beleszalad a nagyvilágba és nagyon nehéz lesz megtalálnod.Előbb a bizalmat kell vele kialakítanod!SOK SIKERT!!!Nagyon fajin a kutyus!
2009. júl. 11. 08:51
Héééééj szia :D KÉPZELD! Megoldódott a problémám (egyik fele) kiderült, h a szuka kutyus ivartalanított :D nagyon boldog vagyok mert igy már csak a szüleimet kell meggyőznöm a dologról és remélem, hogy az sikerül :))) Majd irok még a kérdésedhez ha érdekel h mi lesz a tacsi sorsa :) és te is irj az én kérdésemhez, hogy hogyan mennek a dolgok a te kutyusoddal :) szia!
2009. júl. 11. 11:47
Kapcsolódó kérdések: