! Szerintetek, kiskutya eladádsára melyik a legmegfelelőbb időpont?
Hát 100% hogy nem vagy tenyésztő. Legalábbis én nem hivnám igy magam ilyen felfogással egy igazi tenyésztőnek elkell tudni dönteni hogy mi jó a kutyájának. nyugodtan leszavazhatsz de szerintem nem vagy tenyésztő.
Amugy nyugodtan add el a kiskutyust most, mert ha késöbb adod nagyobb trauma lesz neki a gazdiváltás.
oké te jobban tudod tuttira!!!!:)
Igazad van,dehogyis szavazlak le!!!
Tudod én akölykeimet 10-hetes koruk elött hoztam el igy ebben nincs tapasztalatom,hát van ilyen senki sem tökéletes.Akkor nem vagyok tanyésztő,nem ezért vagyok itt hangsúlyozom,hogy ebben vitát inditványozzak.Ahogy érzed:)
Szia!
Tőlem 6 hónaposan vittek el kutyust nemrég, majd a szívem szakadt meg.
Én nem engedtem az árából, kivártam.
Nem szerettem volna, hogy szaporítóhoz kerüljön, családi kedvencnek adtam.
Nagyon jó gazdija lett, imádják, kirándulni járnak, ágyban alszik, képeket kapok róla rendszeresen.
Első 3 napom nagyon nehéz volt, rendesen lelkiismeret furdalásom volt, üres volt a lakás nagyon a kutyi nélkül, de úgy érzem, érdemes volt válogatni a vevők között, és már teljes mértékben megnyugodtam.
A kutyi meg fel sem vette az egészet, csak addíg sírt, míg a kis szállítóboxba tettük, és felszálltak a vonatra.
Szerintem várd meg az álomgazdit nyugodtan, ha jó helyre kerül, még egy felnőtt kutya is megszokik.
Ja!
Nemrég mentettem egy 8 hónapos kutyit, 3 napja van nálam, de szépen beilleszkedett, most is itt ül mellettem.
A kérdező a marketing szempontokra kíváncsi, nem arra, ami a kutyának a legjobb. 30 éve tenyésztek, ez alapján leírom neked a tapasztalataimat.
Nyáron a legnehezebb a kutyát eladni, mert olyankor a vevők nyaralni mennek, jön a beiskolázás, stb... Ilyenkor az árak is jól leesnek, a törzskönyves kutyának meg abszolut nincs keletje, hiába akarom én eladni 120000Ft-ért a kiskutyáimat, amikor a vevő kap a leesett áratt végett 10000Ft-ért is, sőt, még ingyen is.
A kutya szempontjából a legideálisabb az, ha 8-12 hetes kora között kerül gazdihoz, ugyanis ez egy olyan időszak az ő kis életükben, amikor "mindenre vevők". Ezt nevezzük "nyitottsági időszaknak". Ha e között kerülnek gazdihoz, gond nélkül válnak meg a tenyésztőtől.
Szerintem add oda az érdeklődőnek, ha fél éves korában kerül gazdihoz, az csak neki rosszabb. Persze vedd figyelembe azt is, kikhez, mikhez kerülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!