Mit tegyek? A Marcipán nevet adtam bichon havanese kutyusomnak, de nem hallgat rá mit tegyek? Az előtt Boni volt, de arra sem hallgatot, valaki valamilyen cuki neveket?
Figyelt kérdés
valaki légyszi segítsen.2012. júl. 7. 18:37
11/14 anonim válasza:
"de egy olyant nevet szeretnék választani amivel sokáig probálkozom és hátha hallgatrá" Olyan sokáig, mint a Marcipánnal? Bírom az ilyen embereket. Helyedre stb... sosem tanította rá, de csodálkozik, hogy miért nem érti.
12/14 anonim válasza:
Jajjmár ezek a válaszok....
Egy kutya NEM a nevére hallgat, hanem a hangsúlyra/hangzásra.
Az én kutyám Bundi, de ha Bundus vagy Kicsi néven szólítom, arra is figyel, mert:
Csengő hangon kell neki mondani, ami kitűnik a sima emberi beszédből (ne gügyögj, ne ordíts). Arra felfigyel.
Pl. mint ebben a filmben, 1:01:11-nél:
https://www.youtube.com/watch?v=Cbs2mPe5Yzg
(A fiatal csaj csengő hangon hívja a lovat, a dada meg... :D )
13/14 anonim válasza:
Érdekes, én akármilyen hangon mondom a kutyám nevét, akkor is hallgat rá...
Ennyire azért ne becsüljük már alá a kutya képességeit, nem csak a hangsúlyra figyel (de az is fontos).
14/14 anonim válasza:
Legyen dupla szótagos neve.
Pl Coco, Pepe, Toto, Bubu, Mimi, Fifi, Szasza, Dodó stb
Kiskutyák az ilyesmit jegyzik meg könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!