A kuvasz jó házörző?
A kuvasz az egyik legjobb házőrző!!!
Első kutyának nem igazából ajánlom, karakteres, tapasztalt gazdi kell hozzá.
Így van, ahogy az első hozzászóló is írta.
Annyit tennék még hozzá, hogy a kuvasz "egyemberes" kutya, egyvalakit fogad el gazdájának maga fölé.
Kiskorában nem szabad elhanyagolni, tanítani és szocializálni kell, valamint később is a mozgás- és társaságigényét mindig ki kell elégítnei, különben komisszá válhat, ami a nagy testi erejével veszélyes lehet.
Nagyon jó házőrző.
A mi kuvaszunk egy pici fehér szőrgombóc volt, mikor hazahoztuk, másnap már nem engedte be a postást a kapun!!!!!!! :D
Nem, nem jó, az túl enyhe, én inkább kiválót mondanék rá. :D
De tényleg nem a legkönnyebben kezelhető, legegyszerűbben nevelhető fajta, de valamit valamiért. De ha jól neveljük akkor az életét is áldozná értünk. Csak sokan úgy ismerik sajnos a fajtát hogy öregkorára megbolondul, mindenkit megharap, kezelhetetlen, hamis... Mert van aki nem tudja jól tartani, és hát ilyenre nevelte... vagyis ilyen lett a láncon, mert az ilyen kutyát senki sem nevelte!
Hat, szerintem nem. Tul sokat eszik (nagy) nehezen kezelheto (nem csak "bedobom a kajat hozza aztan orizzen" fajta foglalkozni kell vele) es nem golyo, es gazspray allo.
Es ha bevadul, ember nem fogja meg.
Szoval szerintem hazat orizni vagy biztonsagi or, vagy jo zar, es riaszto kell...
*Ironia*
Utolsó (21:11-es)
Tévedsz, a kuvasz a méretéhez képest meglepően kevés étellel beéri...
Egyébként a kérdésre válaszolva: igen, a kuvasz jó házőrző, de még mennyire! Nálunk még a szomszéd kapuját is őrzi, de azt már megtanulta hogy a szomszéd bemehet rajta. :)
Én kuvasz kutyákon nőttem fel.Mindig is kuvasz kutyánk volt és nagyon szerettem.
Remek házőrzők.
A legutolsó kuvasz kutyánk pl.Kb 2hónaposan vettük és másnap már be se engedte a cigányokat.Meg is harapta az egyiket.
Ugyhogy a legjobb házőrző a KUVASZ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!