Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kuvasz jó házörző?

A kuvasz jó házörző?

Figyelt kérdés
2009. júl. 10. 20:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A kuvasz az egyik legjobb házőrző!!!

Első kutyának nem igazából ajánlom, karakteres, tapasztalt gazdi kell hozzá.

2009. júl. 10. 20:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Így van, ahogy az első hozzászóló is írta.

Annyit tennék még hozzá, hogy a kuvasz "egyemberes" kutya, egyvalakit fogad el gazdájának maga fölé.

Kiskorában nem szabad elhanyagolni, tanítani és szocializálni kell, valamint később is a mozgás- és társaságigényét mindig ki kell elégítnei, különben komisszá válhat, ami a nagy testi erejével veszélyes lehet.

Nagyon jó házőrző.

A mi kuvaszunk egy pici fehér szőrgombóc volt, mikor hazahoztuk, másnap már nem engedte be a postást a kapun!!!!!!! :D

2009. júl. 10. 20:42
 3/11 anonim ***** válasza:
31%
igy bizony. a kuvasz tökéletesen megfelelő erre a célra (is). nekünk már volt 2 is. viszont pár éves korukra képesek ,,bevadulni,,. sok mulik tényleg a nevelésen.
2009. júl. 10. 21:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem jó, az túl enyhe, én inkább kiválót mondanék rá. :D

De tényleg nem a legkönnyebben kezelhető, legegyszerűbben nevelhető fajta, de valamit valamiért. De ha jól neveljük akkor az életét is áldozná értünk. Csak sokan úgy ismerik sajnos a fajtát hogy öregkorára megbolondul, mindenkit megharap, kezelhetetlen, hamis... Mert van aki nem tudja jól tartani, és hát ilyenre nevelte... vagyis ilyen lett a láncon, mert az ilyen kutyát senki sem nevelte!

2009. júl. 10. 21:04
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Hat, szerintem nem. Tul sokat eszik (nagy) nehezen kezelheto (nem csak "bedobom a kajat hozza aztan orizzen" fajta foglalkozni kell vele) es nem golyo, es gazspray allo.

Es ha bevadul, ember nem fogja meg.

Szoval szerintem hazat orizni vagy biztonsagi or, vagy jo zar, es riaszto kell...

*Ironia*

2009. júl. 10. 21:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó (21:11-es)

Tévedsz, a kuvasz a méretéhez képest meglepően kevés étellel beéri...

Egyébként a kérdésre válaszolva: igen, a kuvasz jó házőrző, de még mennyire! Nálunk még a szomszéd kapuját is őrzi, de azt már megtanulta hogy a szomszéd bemehet rajta. :)

2009. júl. 10. 21:20
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A kuvasz tökéletes házörző,rendkívül éber okos fajta.Sokan nem hiszik el milyen kutyává nevelhető.Nekem két, egy alomból való testvér,kan kutyám van.Gyönyörű szépek imádom őket.Idén 5 évesek.Minden nap megszeretgetem őket,mindenhova elkísérnek az udvarban,le sem veszik rólam a szemüket,minden pillanatot kihasználnak ,hogy simogassam őket.Nagyon sokat foglalkozom velük kicsi koruk óta.Én tudok nekik igazán parancsolni,egy szóra a helyükre mennek.Sokat tudnék még írni róluk,de valamit nem szabad kihagynom,mindenképpen tisztelni kell állati ösztöneiket,ha ezt a szabályt betartjuk és nem bántalmazzuk,nem kötjük láncra,nem fenyegetjük tárgyakkal,akkor jó kutyát nevelhetük,akár kettőt is egyszerre.
2009. szept. 15. 20:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk kuvasz van és én nagyon szeretem (mondjuk minden kutyát) Már öreg azt hiszem 9lesz februárban (emberi években) és nagyon jó házörző! Mi elkerítve tartjuk a kutyát nem megkötve,így sokkal szabadabb,de az idegenek nem nagyon mernek 3m-nél közelebb menni a kerítéshez.
2009. okt. 30. 09:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A lehető legjobb.Nekünk van egy 5 hónapos kuvaszunk és nagyon jól őrzi a házat. Minden apró hangra felfigyel és reagál is rá. Senki nem mehet el úgy a ház előtt, hogy ne ugatná meg. Ha van egy ilyen kutyád, akkor garantált, hogy a nem kívánatos személyek elkerülik a házadat.
2010. jan. 29. 18:11
 10/11 anonim válasza:
100%

Én kuvasz kutyákon nőttem fel.Mindig is kuvasz kutyánk volt és nagyon szerettem.

Remek házőrzők.

A legutolsó kuvasz kutyánk pl.Kb 2hónaposan vettük és másnap már be se engedte a cigányokat.Meg is harapta az egyiket.

Ugyhogy a legjobb házőrző a KUVASZ

2010. dec. 8. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!