Az Orijen puppy large breed tápnak nem túl magas a fehérjetartalma?
Én 30% fehérjetartalom fölött semmiképp sem etetnék nagytestű kölyök kutyát. Fél éves korától pedig max. 25% fehérjetartalmú tápot adnék.
Ha a gabonamentes tápok szimpatikusak, nézd meg a Brit Care-t, bárányos-rizses, gabonamentes és a junior tápja 28% fehérjetartalmú.
Ez az infó nekem új.
Van esetleg arról bármi infód, hogy egy nagytestű, még növendék, 1 éves kutyáknak naponta hány kalória az ideális? 1800 kcal/nap sok lehet neki?
Én vékonyan tartom, pont azért, hogy ne cipeljen terhet, hiszen még növendék, ráér később izmosodni. Viszont múlt héten egy intenzívebb nap után sántikált, elvittük dokihoz és csonthártya gyulladása van :(
Na most ha nem túlsúlyos, akkor elvileg nincs köze a táphoz, ugye?
Közben találtam egy nagyon alapos útmutatót az Orijen honlapján, szerintem elég jól leírja a dolgokat.
részlet: "Annak ellenére hogy a kutya egyszer ragadozó állat volt, nem jó, ha csak húst eszik, föleg az ásványi anyagok, nyomemelek és rostok hiánya miatt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!